Gynophilus povzroča krvavitev?
Spoštovani,
na vas se obračam s težavo, saj pri brskanju po spletu nisem nikjer zasledila podobnega primera.
Torej, Gynophilus vaginalne kapsule uporabljam že nekaj let in do sedaj ni bilo nobenih težav, ampak prav nasprotno- so mi hitro v kombinaciji s Canestenom rešile glivična vnetja. Nazadnje sem imela tovrstno vnetje nekje spomladi in uporabljala Gynophilus, vse je bilo BP.
V zadnjem mesecu pa sem imela 2x občutek, da se bo morda pričelo vnetje in sem si preventivno vstavila 1 kapsulo. Vstavim si vedno zvečer, brez problemov (se ne ranim, kot sem to zasledila, da se tudi nekaterim zgodi ob vstavljanju), vse je bilo isto, kot ponavadi. Zjutraj naslednji dan tudi kot vedno priteče ta raztopljena kapsula ven, nič posebnega. Vnetja potem tudi ni bilo.
Ampak tokrat vsakič po vstavitvi te kapsule potem naslednji dan popoldan in še 3 dni na papirju opažam kri oziroma pomešan rjav izcedek + sveža kri (podobno, kot na koncu menstruacije). Sprva sem še mislila, da imam morda ovulacijsko krvavitev, ker sem si vstavila kapsulo ravno okoli časa ovulacije, ampak pri meni še nikoli ni ovulacijska krvavitev trajala 3 dni. Pa tudi nekaj dni zatem, ko sploh nobene krvavitve ni bilo več in sem si spet vstavila kapsulo, se je ista zgodba s krvavitvijo v naslednjih 3 dneh, ponovila.
Res mi ni jasno, zakaj bi do teh krvavitev lahko prišlo? Saj v teh kapsulah so samo MK bakterije in mislim, da te že ne morejo škoditi nožnici ali MV, da bi prišlo do krvavitev, ali pač?
Pa še tako je, da sem v obeh primerih vzela kapsulo iz 2 različnih stekleničk in tako ni možnosti, da bi, ne vem, ena serija bila “pokvarjena” ali karkoli. Iz teh stekleničk sem vstavljala kapsule že spomladi in takrat mi ni bilo nič.
Kaj menite, zakaj bi lahko krvavela po Gynophilusu?
Drugače sem zdrava, imam 30 let, nimam SPB, zadnji bris (jeseni 2015) je bil BP in v zadnjem času tudi nisem imela SO, tako da je vsakršna mehanska poškodba v nožnici izključena.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Spoštovani,
žal res ne vem, kaj bi lahko bilo krivo za pojav krvi v izcedku. Zveze z Gynophylus kapsulami se mi zdi absurdna…mogoče gre zgolj za naključje…
Pozdravljeni,
tudi meni se dogaja nekaj podobnega kot uporabnici zgoraj.
Za ponovno vzpostavitev mikrobnega ravnovesja (težave s suhostjo nožnice, vnetji) mi je ginekologinja predpisala Vagisan na 2-3 dni. Odločila sem se, da bi si poleg tega dajala še kapsule Gynophilus, ker sem si jih že v preteklosti in so mi pomagale.
Včeraj sem si zvečer vstavila kapsulo Gynophilus (brez Vagisana) in danes imam rjavkasto-krvavkast izcedek. Na navodilih omenjenih kapsul sicer piše, da je občasen izcedek normalen, vendar se nič ne omenja krvav izcedek.
Mislim, da pri vstavljanju ni prišlo do nobene mehanske poškodbe.
V preteklosti sem kapsule večkrat uporabljala; vedno je bilo vse v redu razen nazadnje par let nazaj, ko se spomnim, da se mi je tudi pojavil takšen izcedek naslednji dan po vstavljanju.
Sicer sem stara 41 let. Zadnji preventivni pregled in bris konec leta 2024 sta bila bp. Od poroda naprej (oktober 2023) pa imam težave s suho nožnico.
Morda veste, zakaj po Gynophilus kapsulah tak izcedek? Mi svetujete, da z njimi raje preneham in uporabljam kaj drugega?
Najlepša hvala za odgovor!
Če je nožnica suha, je njena sluznica zelo ranljiva, hitro se rani; lahko samo pri vstavljanju svečk in zato zakrvavi. Če vam je Gynophillus v preteklosti pomagal, potem poskusite, če bo tudi tokrat.