GUTATNA LUSKAVICA
Pozdravljeni,
pred časom so mi diagnosticirali gutatno luskavico. Po naknadnem pregledu krvi je bilo ugotovljeno, da sem bila okužena z streptokokom. Prisotna je bolj ali manj po celem telesu, razen po vratu in obrazu. Mazanje s kuteridom je sicer pomagalo, a sem po izboljšanju prenehala z mazanjem in so se rdeči fleki z luskami ponovno pojavili.
Priporočate še nadalje kuterid? Kakšne so vaše izkušnje, kako dolgo trajajo izbruhi, se ponavljajo? Kaj pa vpliv hrane, so kakšne povezave?
Hvala in lep pozdrav!
Pozdrav!
če je bil sprožitelj streptokok je osnovno, da ste prejeli antibiotik!
Lokalna terapija je običajno najprej kombinirana krema kostikosteroida in analoga vitamina D, ko pa se umiri pa kreme z D vitaminom.
Lp
Pozdrav!
Namen foruma ni vtikanje v zdravljenje, pa vseeno: če je ugotovljen streptokok in je kapljična luskavica – predpišemo antibiotik. Več pa ne morem, niti ne smem -smo le svetovalci.
Lp
Pozdrav!
odločitev za ali ne za antibiotik je na podlagi poteka bolezni, testov, stanja bolnika…. ni enako za vse!
O omenjenih mazilih pa se pozanimajte pri zdravniku, imen zdravil ne pišemo, ker je to varovanje “konkurenčnosti”.
Lp