guru/avatar
Zanima me, kaj menite o gurujih in avatarjih? Katerega se “splaca” obiskati? Kaksna je razlika med njimi in ali imate kaksne izkusnje?
Ker zivim na Nizozemskem, je tu druzba veliko bolj odprta za duhovna raziskovanja, moznosti je veliko, treningov, seminarjev in tecajev je ogromno, hkrati pa je tudi veliko sarlatanov. Slisala sem, da je v blizini Frankfurta avatar Mother Meera, ki jo nameravam v bliznjih mesecih obiskati.
Ukvarjam se z masazami in reiki, vedno bolj pa me zanima moja pot do samospoznanja in razsvetljenosti. Poleg tega sem se zacela ukvarjati se s kundalini jogo in jo naravnost obozujem, saj po njej zarim se bolj intenzivno, telo postaja bolj fleksibilno, pa tudi um je bolj jasen in vedno bolj vem, kaj hocem. Pri vsem tem sem zelo prizemljena, zivim kot vsi drugi eno tako normalno sprosceno zivljenje in ne ‘bluzim’ ter sprejemam stvari, za katere menim in cutim, da so dobre zame. Moja intuicija je namrec zelo mocna in moje srce neskoncno siroko.
Ali menite, da sem na pravi poti? Imate mogoce predloge, katerih stvari naj se se lotim?
Hvala in topel pozdrav!
Pozdravljena icca!
Lepo je, da živite na Nizozemskem, saj je to lepa in bogata dežela, zelo urejena in varna. Da je družba veliko bolj odprta za duhovna raziskovanja sicer dvomim, saj je ta naša, slovenska družba tudi čisto odprta za to, le da se tu čuti dogmatični vpliv RKC, ki je na Nizozemskem nezaznaven, saj prevladujoča večina prebivalstva pripada Protestantski cerkvi. Sicer pa obstaja v Sloveniji ogromno možnosti vključevanja v najrazličnejše delavnice, vadbo in aktivnosti, ki težijo k raziskovanju duhovnosti in dviganju zavesti. Verjetno je edina razlika v strukturi uporabnikov teh dejavnosti, saj prednjači ženski spol, medtem, ko se moški spol bolj oklepa svojih Balkanskih korenin ……..
Mother Meere ne poznam in bi vam ne mogel dati kakršnega koli mnenja. Z učitelji ( guruji/avatarji ) je pač tako, da, ko spoznate pravega, to enostavno veste. In obratno seveda.
Če ste se lotili Kundalini joge ( upam, da ste pred tem vsaj nekaj let vadili Hatha jogo in sprejeli večino temeljnih načel joge ter imate odprte vse tri glavne energetske kanale ), potem ste brez dvoma na pravi poti. Le ne hitite preveč in se zadržite pri aktiviranju vsake čakre dovolj časa ( vsaj mesec dni ) ter kasneje preidite na Kryja joga tehnike, ki vam bodo pomagale vzdrževati čakre aktivne in čiste. S stopnjevanjem meditacijskih tehnik bo vaša pot do Samadhija potem tlakovana s Svetlobo, Ljubeznijo in Radostjo……
Forum je zaprt za komentiranje.