Najdi forum

GUMBASTA FOLIJA IN SIDRA

S KAKŠNIMI sidri sidrate gumbasto folijo na zid, da lahko istočasno zasidrate tudi mrežico?

jozze,
lepo jo položi ob zidu in čez zidake zadnje vrste; pričvrsti jo na AB ploščo z cigli ali fosnom. Preklop naredi vsaj 25 cm; pazi , ko boš začel z zasipavanjem; čepke obrni proti XPS-u; na rahlo se lahko fiksira z žeblji (ne predolgimi :-)) ) v XPS.

http://www.sintex.si/MSS.htm tu imaš povezavo in preglej zadevo.
Če še kaj nerazumljivega se le javi, da ne ustreliš kakšnega kozla preveč!!!

Ni mi razumljivo, kakšno mrežico bi ti še sidral poleg??

LP

nisem bil dovolj jasen-moja napaka.
Gumbasto folijo bom dal v notranjosti v en zelo vlažen prostor, ki ga zadaj ne morem odkopat (ne bom razlagal zakaj) enostavno ni možen odkop.
Zato bom dal na kamniti zid gumbasto folijo, čez pa še armirno mrežico Q196 5 mm-okna 10/10 cm, vse skupaj pa še ometal cca. 3 cm na debelo.Gumbasto folijo bom počožil do drenažne cevi, ki sem jo že položil v notranjosti prostora (spodaj sem zabetoniral muldo).Potem bom v ta kletni prostor tlak zalil 12 cm ploščo,ibitol,izotekt,stirodur,estrih in ploščice.
Vem da to ni najboljša rešitev, ampak bo pomagalo da ne bo stena mokra.
Zdaj pa rabim ena dobra sidra, ki bodo zdržala folijo,mrežico in omet.Za ta sidra bi rabil tudi kakšno maso, ali gumice (???) za mesto preboja folije, da ne bi tam kaj puščalo.
Najlepša hvala za pomoč !!!

Grezilo, maš kakšno idejo?

Dober večer,
imaš kakšno sliko, koliko in kako si naredil sedaj?
Upam , da si uporabil za drenažno cev ” cev tipa Tunelski Prerez” ali klasično “delno perforirano”.
Upam , da si izkopal in vgradil drenažo dovolj globoko, da bo požirala vodo.
Kako si uredil izčrpavanje vode? Ali imaš črpalko ali si naredil preboj pod temeljem in jo speljal ven iz “kleti”.
Glede stene: menim, da sam omet, “praviš 3 cm“, ne bo ravno dovolj. Sem šel iskat slike (žal, nimam jih) smo zadevo zabetonirali 8 cm (C25/30; d max 16) betonom. Izdelali smo opaž (enostransko). Za tvoj primer, uporabite “cementno malto” (kot beton) ; predlagam, da uporabiš kot dodatek še “Elastosil” ( 1:3 razmerje) ; zmešaj ga v mešalec skupaj z vodo.
Sidra: Mi smo goljufali, in smo sidra , ko so že bila vgrajena, premazali z epoksi smolo in nanjo posuli kremenčev pesek = bolj mivka (0-2 granulacija), da se je sprijelo z betonom.Vse to je bilo nato v/za opažem in zalito z betonom. Uporabljali smo sidra za sidranje “kombi plošč” smo povečali število komadov na “m2”; vložki so bili PE !! Ne PVC!!
Tla : AB ploščo izdelaj iz betona C25-30, d max16; Tu imaš možnost, da sam na gradbišču dodaš še mali “kemije” za vodotesnost betona.(TKK Srpenica; Sika; Kema, Marton,…..); mrežo predlagam +/-, zaradi možnosti vzgona; ta bo tu večji kot tlak. Ploščo vsaj 14 cm.

Kolikšna je višina tvojega prostora.
Mater ga serje tale “Podforum”!! :-))
Daj e prijavi in morda si na ZS ali preko maila kakšno izmenjava!

LP

Grezilo lepa hvala za nasvet !
Stena je kamnita in ometana, zdaj sem jo še injektiral in je šlo na 15m3 zidu 1800 kg cementa notri.
Kljub temu v enem kotu še vedno solzi voda tudi do višine skoraj 1 m.
Pravzaprav je problem samo spodaj v enem kotu na dolžini 2 m in v višino od 0,5 do 1 m.
Misliš da bi dal lahko gumbasto folijo samo na tem delu kjer solzi (kadar je veliko dežja skoraj teče voda).
Pod steno sem skopal do konca temelja oz. do konca kamnite stene, zabetoniral muldo in položil črne drenažne cevi (rebraste) fi 110, take ki imajo zgoraj zeleno črto.Vse skupaj sem speljal v novi jašek iz jaška pa ven na prosto s pomočjo RAKETE-preboj pod hišo na prosto.

Jozze,
ali si morda razmišljal , da bi vodi omogočil lažji iztok v dveh-treh mestih??
Izvrtaš luknje , vstaviš juvidur cevi (fi 3 cm) in voda bo tu stalno iztekala; ne bo se toliko dvigovala. Seveda cevke usmeriš/povežeš z drenažnimi cevmi.

Morda bi se izšlo. Skrbi me, kam se bo voda prestavila, če “zabetoniraš” fuge/rege, kjer sedaj pronica. Kaj pa kombinacija, obeh variant? Imaš možnost narediti v tem vogalu jašek za cevke in povezavo z drenažo ob tem zabetoniraš gumbasto folijo; sam bi se potrudil in jo fiksiral na vrhu, da nebi bilo prebojev z fiksiranjem v steno. Tu ciljam na varianto” betonski obrizg=bet. malta” in samo nametano, ne pa dobesedbo zabetonirati, kot smo mi naredili.

Imaš kakšno sliko?

grezilo hvala za tvoje svetovanje, res imaš izkušnje.Takoj zjutraj sem si sposodil sveder (90cm)in mašino ter izvrtal 10 lukanj na tej dolžini 2 metra, tik nad drenažno cevjo.Žal ima sveder samo premera 2 cm, ampak ko je sveder prebil steno se je kar “uscala” voda iz luknje (ne iz vseh)…zdaj bom opazoval, če se rosenje kaj niža.
Ker je luknja v kamen morda niti ni treba juvidur cevi, ne vem sdamo razmišljam, da se luknja lahko zamaši v cevi, ali v kamnu-imap morda drugačno razlago Grezilo?
Ravno danes sem gledal-ogledoval vse skupaj še enkrat in glede na to, da voda pronica do največ 1 metra, sploh ne vidim več smisla, da bi gumbasto folijo dal čez celo steno, morda samo spodaj, pa npr. 50 cm višje kot je sedaj mokro, kaj pravoš???

Dober dan,
po vsem tem času nisi niti napisal kje gradiš/saniraš!! Bi se le spodobilo!! :-))
Morda se lahko sposodi sveder za teh nekaj lukenj!?? :-()

Ja , če se res ne bo dvigovalo in dobo luknjice pobrale vodo, bi bilo “morda” razmisliti v tej smeri. Pa tudi, če lahko vodo spelješ “kontrolirano” v cev ali še sploh potrebuješ izvedbo sanacije zidu.
V nasprotnem, morda, dobetoniraš in imaš kakšno polico z tem ali kakšen naslon.
Ali je to bivalni del objekta ali skladišče ali klet?

LP

hišo imam v bližini mesta Žiri.
To je kletni prostor, vendar bom imel v njem družabno sobo (biljard,mali nogomet,pikado, kjer se bo lahko tudi kadilo)….
Grezilo, dal si mi zopet zelo uporaben nasvet-POLICA, zelo dobra ideja….dal bom gumbasto folijo do višine 1,5 m in armaturo-vse skupaj zabetoniral in imel še poličko-SUPER !
Hvala ti Grezilo za tvojo nesebično pomoč !!!!!

jozze jaz imam isti problem,pa me zanima kako si to dokončno rešil.

Objava čaka odobritev

New Report

Close