Najdi forum

Guiafenesin

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je kdo med vami ze zacel jemati Guaifenesin in kako se pocuti po njem? Kaksno je bilo poslabsanje na zacetku, ce je bilo?

Lp, Ina

Pozdravljena!
Ravno danes sem zacela z jemanjem guaifenesin kapsulami. Tudi mene zanima, kako ga prenasate, kaksni so odzivi, reakcije organizma. Ja, cez cas se

Pozdravljeni!

Guiafenesin jemljem od 1. januarja. Pred tem sem se pocutila relativno dobro, zato je bilo poslabsanje pocutja precejsnje. Prve dneve sem bila predvsem izjemno utrujena, lahko bi nenehno spala, bila sem zejna, srbela me je koza, dobila sem tudi rahlo alergicno reakcijo.
Cez nekaj dni so se postopno zacele pojavljati otekline v klasicnih predelih -najprej v ramenskih sklepih, potem vzdolz hrbtenice, ob lopaticah, v krizu, na prsnem kosu, na lacnicah… Otekline sem sproti razbijala s pritiski in masazami, tako kot na akopresuri. Boli precej, a pomaga toliko, da se voda tam ne zadrzuje na enem mestu in ne pritiska na zivce, temvec se porazdeli po vecji povrsini. Zaradi ciscenja telesa se je pojavil zadah iz ust, vonj ima tudi telesni pot, ki ga prej ni imel, koza je bolj suha, kot je bila, in manj cista.

Zdaj sem zaspana manj, kot na zacetku, tudi alergija je izginila, spanje je boljse, bolecine enake, utrujenost tudi. Kljub vsemu hodim na telovadbo, ceprav je precej bolece. Ukinila sem preparate s salicilati, jem normalno (dietno) hrano.

V knjigi What your doctor may not tell you abotu Fibromyalgia avtorja R. Paul St. Amanda (tudi on je ze vec desetletij fibromialgicni bolnik in je obenem avtor guiafenesin protokola), je receno, da je lahko faza poslabsanja mocna in dolgotrajna, tudi nekaj mesecev. Tablete namrec razbijajo fosfate, voda jih odplakne v ledvice, te pa jih v taksnih kolicinah niso sposobne izlociti iz telesa, zato jih vracajo v kri in od tam nazaj v misice, zato se po zacetku zdravljenja otekline povecajo. Ta krog se nadaljuje, dokler ledvice ne ocistijo ostankov in zacnejo fosfate izlocati sprotno. Na zacetku je poslabsanje konstantno, potem pride zboljsanje, a se spet pojavi poslabsanje, ki pa ne traja tako dolgo kot prvo. Pri nekaterih opisanih primerih je prvo poslabsanje trajalo tudi tri mesece, nekateri bolniki so morali za nekaj mesecev na bolnisko, vendar se vecina strinja, da se je njihovo stanje obcutno (ceprav ne popolno) izboljsalo.

Lp, Ina

Ina Pozdravljeni!

Že od junija 2004 jemljem guaifenesin.Kaj vas zanima? Pišite.

Lep pozdrav
Hočevar Bernica

JA, ME zanima, jaz sem sele zacela, pa se mi zdi, da se bolje pocutim, sklepi mi sicer se otekajo in bolijo, ampak v misicah pa cutim manj bolecin, ali pa samo k sebi prihajam po operaciji, ne vem, bistvo je, da mi gre na bolje. Me zelo zanima, kako je po polletnem jemanju zdravila?????
LP MAYA

Kaksno dozo uzivate?
Jaz sem zacela z 2×300 mg dnevno in se ne pocutim najbolje. Ideja zdravljenja je, da najdes dozo, ki ustreza tvojemu telesu. Ste jo vi med zdravljenjem povecali in ce ste jo, kdaj po zacetku zdravljenja? Moje telo se na tablete privaja zelo pocasi (ocitno je vse skupaj za telo precej naporno, ker imam skoraj nenehno vrocino 37,2) in mislim, da sem v zacetni fazi, zato najbrz ne smem prehitevati.

Kako ste zdravljenje po fazah dozivljali vi?

Kateri guaifenesin jemljete? Tega, ki ga dobimo pri nas, ali ste ga morda dobili iz tujine, kjer je dosegljiv veliko lazje?

Lp, Ina

NA GVAJU SEM PET MESECEV. ZDRAVILO SEM DOBILA IZ KANADE, BERNICAPA IZ NEMČIJE. PO NASVETU DR. AMANDA, SE JE POTREBNO STRIKTNO DRŽATI PREDPISANEGA PROTOKOLA
MOJ EMAIL JE [email protected]
BERNIČIN EMAIL JE [email protected]

LEP POZDRAV MATEJA IN BERNICA.

Ali ste si dali narediti ‘mapping’ (izris zatrdlinic) pred začetkom jemanja guaifenesina pri nekomu, ki masira in ima dober občutek v prstih?
Če ste na pravi dozi, bi morala na vašem levem stegnu pri naslednjem mappingu ,po približno enem mesecu jemanja zdravila, izginiti večina večjih oteklinic na rectus femoris in vastus lateralis.(Ne vem, če sem prav napisala latinski imeni teh dveh mišic.)To je najbolj zanesljiv indikator, da se več ne povišuje doze. Če stanje na levem stegnu ostane nespremenjeno, je treba odmerek povečati.
Na kratko, večji oblački tudi drugod po telesu morajo začeti izginevati,se manjšati, deliti na dvoje in postajati mehkejši.

BARA

New Report

Close