Najdi forum

Živjo,

zanima me zakaj naj bi bile dobre tablete iz Guarane? Dobila sem namreč informacijo, da naj bi bilo poživilo… bolj v smislu kave in podobnih substanc. Pozna morda kdo?
Lp

Guarana so zmleta semena Paullinia cupana-e. Vsebuje pa guaranin in kofein. Lahko jo uporabljamo kot nadomestek za kavo – učinek je šibkejši, vendar traja dlje.

Tablet ne poznam, ponavadi se zmeša ena čajna žlica v kozarcu hladnega mleka ali kar v vodi. Prah se ne topi najbolje, zato nekateri dodajo še nekaj kosov svežega sadja in v mikserju zmešaš v milk shake.

Prepogosta uporaba lahko povzroči težave s spanjem in povečan krvni pritisk. Ni priporočljivo za diabetike in vse tiste, ki so preobčutljivi na kofein.

Jaz jih konzumiram v obliki kompres, ki vsebujejo po 800mg guarane v prahu. Semena imajo v njihovi naravni obliki 4% kofeina.

Boljša je od kave, ker je nežnejša za prebavni sistem a vseeno daje občutek živosti. Razlika se opazi 30 min konzumaciji in drži dlje časa. Če hočeš zvečer spat je pač ne poješ -edino če imaš plan ostat buden. Vzameš jo namesto kave zjutraj in popoldan, da je njena prednost maksimalno izkoriščena. Pomaga pri popoldanski utrujenosti.

In zakaj je se dobra?
Ker pospešuje cirkulacijo, vpliva na koncentracijo, energijski nivo, pomaga pri glavobolih, ljudem z nizkim pritiskom -meni se je popravila iz cca. 90/54 na 110/65 (moji mami ki jo tudi konzumera prav tako) -sicer sma poleg tega se izboljsale prehrambene navade.

Skratka -je kr dobra stvar in je praktična ter enostavna za uporabo. Tako da jo uporabljajo tudi nekatere športne ekipe …o tem mogoce kdaj drugic.

LP

Andreja

Če bi jo rada spoznala, pa se lahko slisima 😉 al pa vidima

\"Vse kar jemo, nas gradi in spreminja. Od tega, kar smo s hrano vnesli v naš organizem, je odvisna naša moč, naše zdravje in naše življenje\"

New Report

Close