Najdi forum

Guai in modrice

Pozdravljeni,

guai jemljem dobra dva tedna in po začetnem poslabšanju počutja in povečanju bolečin, je po tednu dni sledil preobrat in par dni sem bila kot rožca(glede na prejšnje stanje), danes se je začelo slabo obdobje in upam, da bo trajala manj časa kot prejšnje. Čeprav se mi zdi, da je bilo že to slabo obdobje presenetljivo kratko.
V dobrih dneh so bolečine skoraj da izginile, glava se je zbistrila, kot pred boleznijo, sem brez večjih težav zdržala uro aerobike, tudi spanje se je izboljšalo, energije je bilo več kot prej(v primerjavi z mojim prejšnjim stanjem in ne z zdravimi ljudmi).
Mappinga nisem napravila, je pa v levem stegnju čutiti izrazitejše zatrdlinice, ali to pomeni, da guai deluje in bodo zatrdlinice začele izginjati-kako veš kdaj je odmerek pravi?
Na levem stegnju so se mi pojavile male okrogle modrice-vsak dan je kak več, razporejene pa so v pravilnem vzorcu-izgledam kot pikoapolonica;)-je to možno, da je reakcija na guai?Je imel kdo enako reakcijo?
Salicilatom se skušam izogniti,čeprav je to težko i ljudje pravijo, da pretiravam.
Kako je z laki za nohte in z prameni v laseh-snovi v teh primerih ne pridejo direktno v stik s kožo, al se motim?
Kaj pa pasivno kajenje?
Zanima me tudi,alilahko pijem metin čaj,ali se tretira kot mentol oz. zdravilni čaj?
Vem, da mojim vprašanjem ni videti konca, vendar sem na začetku in se učim, v pa ste izkušenejši in mi boste znali odgovorit.
Hvala,
nana

“Mappinga nisem napravila, je pa v levem stegnju čutiti izrazitejše zatrdlinice, ali to pomeni, da guai deluje in bodo zatrdlinice začele izginjati-kako veš kdaj je odmerek pravi?”

Če je odmerek pravi in če ne blokiraš s salicilati, zatrdlinic v levem stegnu po enem mesecu na guai ne sme več bit. Pri izločanju fosfatov se lahko zgodi, da zatrdlinice omehčajo, “razpadajo” na več manjših in potem izginejo, ali se pa preprosto zmanjšujejo in izginejo.
Tudi jaz sem naredila mapping le pred začetkom jemanja guaia, potem ne več. Zato na guai group priporočajo da vsak od nas piše dnevnik, kako bi lahko spremljali vse spremembe, ki jih opazimo pri sebi. Včasih dnevnik pomeni več kot sam mapping, zlasti če nismo prepričani, da mapper zelo dobro obvlada mapping.
Če nimamo osposobljenega mapperja, ne moremo zanesljivo vedeti, če guai deluje, razen po pozitivnih spremembah v počutju in po cajklih.

——

“Na levem stegnju so se mi pojavile male okrogle modrice-vsak dan je kak več, razporejene pa so v pravilnem vzorcu-izgledam kot pikoapolonica;)-je to možno, da je reakcija na guai?Je imel kdo enako reakcijo?”

Za modrice ne vem, ker so pri meni bile masovno prisotne pred guaiem, z uporabo guaia so izginile, oziroma, še vedno se pojavi tu pa tam kakšna majhna, ampak, to ni omembe vredno. Sicer pa, za časa cajklov se lahko poslabšajo vsi problemi, ki smo jih imeli prej, pa tudi taki, ki se jih nismo zavedali. Včasih se nam zdi, da se pojavljajo tudi kakšne druge bolezni in simptomi, čeprav je to samo del zdravljenja.

——

“Salicilatom se skušam izogniti,čeprav je to težko i ljudje pravijo, da pretiravam.”

Salicilatom se moramo izogniti, težko ali ne, sicer guai ne bo deloval, ali pa bo deloval samo delno in močno upočasnil naše itak dolgotrajno zdravljenje. Tukaj ni nobenih kompromisov. Žal. V kombinaciji guaia in salicilatov ni pretiravanja. Glede komentarjev zdravih ljudi, je itak že naša bolezen za njih eno samo pretiravanje. Potem sploh ni čudno, da ne razumejo mehanizem delovanja guaia.:)

———

“Kako je z laki za nohte in z prameni v laseh-snovi v teh primerih ne pridejo direktno v stik s kožo, al se motim?
Kaj pa pasivno kajenje?
Zanima me tudi,alilahko pijem metin čaj,ali se tretira kot mentol oz. zdravilni čaj?”

Lak za nohte lahko uporabljaš. Odstranjevalec laka za nohte pa ne sme vsebovati salicilatov, ker pride tudi v stik z kožo pri uporabi.
Pasivno kajenje ni zaželeno zaradi zdravja, ampak ne vpliva na naše jemanje guaia. Na guai group so tudi takšna pričevanja, ki nam govorijo, da nekateri uporabniki imajo normalne cajkle, tudi če kadijo, le tobak ne sme priti v stik z njihovo kožo. Pri drugih pa kajenje blokira guai. Zato je zaželeno ne kaditi.
Barvanje las, (če kemikalija vsebuje salicilate), blokira delovanje guaia le 24 ur.
Tudi če po pomoti zaužijemo menthol (žvečilne ali kaj podobnega), blokirali smo delovanje guaia le za 24 ur.

Metin čaj, kot vsi drugi rastlinski čaji, lahko blokira guai, zlasti če se jemlje redno in v večjih količinah. Torej ga se je boljše izogibati. Tudi navadni šipkov čaj, če se zaužije v ogromnih količinah, lahko blokira guai.

Zelenjavo pri kuhanju lahko čistimo brez rokavic, toda, potrebno je čim bolj pogosto izpirati roke pod tekočo vodo. Če nekdo dela v kuhinji in veliko dela z zelenjavo, mora imeti rokavice. Enako velja za vsa opravila v vrtu. Pravilo: na vrt se ne gre brez rokavic.

Če nismo prepričani, da imamo detergent za pomivanje posode, ki ne vsebuje salicilatov, boljše je, če tudi za ta opravek imamo rokavice.

———

Upam, da sem vsaj nekoliko pomagala. Če imaš še kakšna vprašanja, rade volje bom skušala odgovorit.

LP

P.S. Ne vem, če veš, da se lahko brezplačno registriraš na spletno stran guai group kje lahko dobiš vse informacije od guai veteranov in njihovega admin teama,ki so na terapiji že vrsto let in imajo ogromno izkušenj.

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Prilagam ti link na katerem lahko najdeš vse potrebne informacije o guai-u:

http://www.fibromyalgiatreatment.com/GuaiProtocol.htm

in link kje lahko prebereš, kako postaneš član guai group (se registriraš), potem lahko na svoj email naslov dobiš dnevno vsa vprašanja in odgovore, ki jih zastavljajo uporabniki. 🙂

http://www.fibromyalgiatreatment.com/newsgroup.htm

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

In še nekaj vprašanj: kakšen guai jemlješ, kolikokrat na dan in v kakšnem odmerku? Namreč, ni vseeno kateri guai jemljemo.

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close