Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo grozno nihanje sladkorja

grozno nihanje sladkorja

Spoštovani,

imam tablete Glucophange 850 mg in Diaprel MR 60 mg. Pred časom sem se po njih dobro počutil, kasneje pa mi je sladkor tako padal, da sem ga imel 2.6, postal lačen, poten in bilo mi je slabo. Poskusil sem prenehati jemati tablete, pa je stanje tako, da mi sladkor pade na 2.9 in skoči na 12.4. Držim se diete, jem večkrat po malo …
Kaj predlagate? naj jem tablete ali ne, naj menjam tablete, naj poskušam samo z dieto …?

Hvala

Pozdravljeni,
krvni sladkor vam je začel padati, ker imate tablet preveč, najverjetneje ste spremenili prehrano, povečali telesno dejavnost ali shujšali. Glucophage obvezno jemljite naprej. To je zdravilo prvega izbora za zdravljenje in je zelo dobro in zeo preiskušeno. Koliko tbl jemljete na dan? Diaprel opustite. V kolikor bi se vam samo ob Glucophagu povišal krvni sladkor (svetujemo, da ga jemljete do 3 krat 850 ali 2 krat 1000 mg), povišajte odmerek, kot sem zapisala, če ga toliko že ne jemljete ali dodajte Diaprel 1/2 tbl. Kar boste spreminjali, povejte svojemu zdravniku.

Lep dan

Karmen Janša

Karmen Janša

Spoštovani,

hvala za odgovor. Do sedaj sem imel 2X na dan po eno tableto Glucophange 850 mg in 1/2 tablete Diaprel MR 60 mg na dan. Če prav razumem bom opustil Diaprel in jemal samo Glucophange dve na dan, če pa se bo krvni sladkor povišal, bom jemal Glucophange 3X na dan in nazaj 1/2 Diaprela.

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close