Grozno doživetje z možem
Moja prijateljica jih je svojemu dedcu osprla prav s tem, da se je ločila. PO dobrem letu ločenega življenja, jo je prišel prosit, če se sme vrniti k njej. Zdaj živita skupaj, sicer uradno ločena, vendar zadeve funkcioniranjo. Tip je bil namreč čisto šokiran, da je imela toliko jajc (pardon jajčnikov), da se je ločila in zdaj ve, da ne bo pomošljala, da ga vrže ven. če se ne bo vedel, kot se spodobi.
Megaboj al kaj si že!!!
A mora res bit zmeri ženska kriva da jo nekdo maltretira. Po moje si že zelen da bi si sploh lahko ustvaril mnenje o ženskah. Nihče na tem svetu nima pravice maltretirat nikogar, ma prav nikogar in prav nihče, le žal so maltretiran(ke)ci premalo zaščiteni, pa ne samo od organov pregona, ampak predvsem od takih kot si ti megaboy. Nihče ni zaščiten pred okolico, ki ne pomaga žrtvam ampak tistim, ki napadajo. najlažje je izjavit: “Sej je sama kriva!”
Pa da ne bo kake pomote, sem moški in ne ženska in me ta sprenevedanja bolijo.
Vita, samo proč, proč, proč in še enkrat proč!!!
grrrrrr
To kar sem napisal zgoraj da so ženske krive za možev alkoholizem je mnenje Ruglja, ki je priznan strokovnjak. Torej bo že nekaj na tem. Sem pred kratkim prebral eno njegovo knjigo, pa približno vem kako razmišlja. Je pa tudi res, da kadar zdravijo alkoholika, se morata zdravljenja udeleževati oba in mož in žena.
Na prvi pogled se res zdi čudno, da bi bila žena kriva za možev alkoholizem, ampak ponavadi je res tako. Ženske vzpodbujajo, da se mož naliva, saj ko je v pijanem stanju lahko manipulirajo z njim na raznorazne načine. In tudi pijanec, ne zahteva toliko od žene kot trezen. Žene imajo pri pijancu določene koristi, zato tudi ženske prenašajo pijance tudi po 10, 20 ali več let, in odidejo res šele potem, ko je že 100x pretepena in res nima nobene izbire več. Res je lahko rečt, “sej je sama kriva” ampak ena normalna ženska bi zapustila pijanca že prvič. ko jo udari ali še prej (kot si tudi ti svetoval Viti) ampak ponavadi do ločitve pride šele po dolgih letih mučenja.
Sicer pa je treba ločiti alkoholika, ali pa nekoga, ki se le občasno napije, recimo za kak praznik ali rojstni dan.
Pri nas v službi je bila sodelavka, ki ima moža alkoholika – 35 let! Kaj je vse počel!
Ona je ostala ob njem in je še z njim in nikomur se ženska že dolgo ne smili več.
Pomagali smo ji z nasveti, tolažbo, firma ji je dala stanovanje, da bi se lahko odselila ona ali pa on. Ne, ona je vztrajala ob njem in še danes vztraja. Imela sta samo enega otroka. Stokrat bi ga lahko zapustila vendar ga ni in še danes ne vem
zakaj? Zato se kar strinjam z Megaboyem in dr. Rugljem. Prvič ampak res prvič, ko te udari poberi šila in kopita in – proč! Življenje je predragoceno, da bi ga zavrgel za nekega pijanca.
1.Resno se pogovori z njim na štiri oči na nevtralnem ozemlju.
2.Sun ga v rit (vsaj za nekaj časa, da premisli )
3. Sun ga v rit
4. Poišči si drugo službo in…Glej točko 1.,2.,3
Veš, je sigurno več kombinacij, sama boš morala izbrati tisto, ki bo zate primerna.
Lahko pa počakaš do naslednjega izbruha in potem boš SIGURNO vedela kaj ti je storiti. Vem, da v imenu ljubezni ženske marsikaj naredimo in potrpimo ,mar ne?megaboy je pisal/pisala:
>
> grrrrrr
>
> To kar sem napisal zgoraj da so ženske krive za možev
> alkoholizem je mnenje Ruglja, ki je priznan strokovnjak.
> Torej bo že nekaj na tem. Sem pred kratkim prebral eno
> njegovo knjigo, pa približno vem kako razmišlja. Je pa
> tudi res, da kadar zdravijo alkoholika, se morata zdravljenja
> udeleževati oba in mož in žena.
>
> Na prvi pogled se res zdi čudno, da bi bila žena kriva za
> možev alkoholizem, ampak ponavadi je res tako. Ženske
> vzpodbujajo, da se mož naliva, saj ko je v pijanem stanju
> lahko manipulirajo z njim na raznorazne načine. In tudi
> pijanec, ne zahteva toliko od žene kot trezen. Žene imajo
> pri pijancu določene koristi, zato tudi ženske prenašajo
> pijance tudi po 10, 20 ali več let, in odidejo res šele
> potem, ko je že 100x pretepena in res nima nobene izbire
> več. Res je lahko rečt, “sej je sama kriva” ampak ena
> normalna ženska bi zapustila pijanca že prvič. ko jo udari
> ali še prej (kot si tudi ti svetoval Viti) ampak ponavadi
> do ločitve pride šele po dolgih letih mučenja.
>
> Sicer pa je treba ločiti alkoholika, ali pa nekoga, ki se le
> občasno napije, recimo za kak praznik ali rojstni dan.