Najdi forum

Tako, po vsem, kar sem v zadnjem času doživela, sem zjutraj izvedela še to, da ostajam brez službe. Nenapovedano. Pred enim mesecem skoraj zagotovljeno podaljšanje celo za nedoločen čas (v tem podjetju sem že skoraj dve leti), danes pa šus v glavo! Z mano zadovoljni, a glavni direktor je določil, gre podjetje v @!#$ in smo tisti za določen čas prvi takoj za odstrel.

Ne znam več naprej, ne zmorem več dihati. Nočem se predati, imam ogromno znanj, sposobnosti in izkušenj. Ravnokar oddala 6 prošenj… a bojim se trenutka, ko bom resnično dojela razsežnosti tega udarca.

Sama z majhno hčerko. Brez službe bom ostala na njen četrti rojstni dan.

Nočem jokati, krotim se… joj, kaj bom???

:((((((((((((((((((((((

V tvoje sposobnosti ne dvomim in verjamem vate in v to da boš čimprej našla nekaj kar ti bo omogočalo preživetje – čeprav na začetku mogoče ne bo to kar iščeš in za kar si usposobljena.

Držim pesti zate!

Javi kako boš rešila, LP, meli

Spoštovana Darma,

to je katastrofa, brez dvoma. Vendar je dandanes vse mogoče. Najbolje bi bilo, da se aktivno lotite reševanja situacije, v kateri ste se znašli.

Najprej se pomirite. Potem se takoj ali v najkrajšem možnem času prijavite na vaš območni zavod za zaposlovanje. Nadomestilo za brezposelnost vam pripada najmanj 3 mesece, mislim, da v višini 70 % vaše plače, ki ste jo imeli, ne more pa presegati, mislim, da 90.000,00 mesečno (na zavodu vam bodo točno povedali – preden greste na zavod, se po telefonu pozanimajte, kaj morate prinesti s seboj), če ste bili zaposleni vsaj eno leto. Po preteku tega nadomestila, lahko iz zavoda za zaposlovanje, glede na svoje pogoje še za mislim, da 15 mesecev prejemate denarno socialno pomoč, ki znaša okoli 30.000,00 tolarjev. Glede na to, da imate otroka si na vašem krajevno pristojnem centru za socialno delo uredite otroški dodatek, poleg tega pa lahko dobite tudi kakšno denarno socialno pomoč ali enkratno ali izredno denarno socialno pomoč iz centra za socialno delo. Vsa ta pomoč je namenjena temu, da si boste lahko v miru poiskali novo zaposlitev in v tem času aktivno reševali vašo brezposelnost.

Glede na vaše sposobnosti pa ne dvomim, da boste našli hitro drugio zaposalitev. Ena od možnosti je, da greste kam osebno na razgovor, da se vključite v prostovoljno delo. Skratka sedaj je tudi za vas priložnost, da se morda še izobražujete (za zavodu se pozanimajte za možnost kakšnega izobraževanja, da vam ga plačajo, kakšen tečaj ali kaj podobnega, najbolje tisto, kar bi vam izboljšalo zaposlitveno možnost).

Spoštovana Darma, umirjeno v akcijo.

Pišite, kako se stvari odvijajo. Včasih se še tako slaba stvar v življenju izkaže za dobro.

Pozdrav!
Droben nasvet: ne pošiljat prošnje, temveč PONUDBE.
Srečno

New Report

Close