Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala grozi mi izpis iz evidence brezposelnih

grozi mi izpis iz evidence brezposelnih

Lepo pozdravljeni!Imam vprašanje!Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje,moj problem pa je sledeči.Svetovalka me je klicala na telefon ob uri ki je navedena da naj bi bili ljudje dosegljivi.Ker sem par dni pred tem zbolela(bila sem tudi pri zdravniku)sem seveda kot mislim,da je za bolanega človeka normalno spala in seveda telefona nisem slišala.Ko sem se zbudila sem jo poklicala,vendar je nisem dobila na telefon.Naslednji dan,ko me je poklicala sem ji obrazložla situacijo in ji dejala,da ji lahko tudi prinesem napotnico,katero sem dobila za nadaljne preiskave ali potrdilo da sem bila 2 dni pred tem pri zdravniku,vendar je bilo vse kar je rekla to,da mi grozi izbris iz evidence.Meni je jasno da se na zavod javi bolezen,če se recimo vabljen na razgovor ni pa mi jasno ali jih morem obvestit tudi če zbolim in nisem dogovorjena npr.za razgovor.Hvala lepa za odgovor.

Če si bila pri zdravniku, si tako ali tako dobila potrdilo o bolezni. Nesi ga k njej, ona ti pa čisto nič ne more. Drugič pa zmeraj prej sporoči. če zboliš.

CITAT – evak4373

Lepo pozdravljeni!Imam vprašanje!Prijavljena sem na Zavodu za zaposlovanje,moj problem pa je sledeči.Svetovalka me je klicala na telefon ob uri ki je navedena da naj bi bili ljudje dosegljivi.Ker sem par dni pred tem zbolela(bila sem tudi pri zdravniku)sem seveda kot mislim,da je za bolanega človeka normalno spala in seveda telefona nisem slišala.Ko sem se zbudila sem jo poklicala,vendar je nisem dobila na telefon.Naslednji dan,ko me je poklicala sem ji obrazložla situacijo in ji dejala,da ji lahko tudi prinesem napotnico,katero sem dobila za nadaljne preiskave ali potrdilo da sem bila 2 dni pred tem pri zdravniku,vendar je bilo vse kar je rekla to,da mi grozi izbris iz evidence.Meni je jasno da se na zavod javi bolezen,če se recimo vabljen na razgovor ni pa mi jasno ali jih morem obvestit tudi če zbolim in nisem dogovorjena npr.za razgovor.Hvala lepa za odgovor.

ODG:
Pozdravljeni!

Vaša edina majčkena napaka je, da bi morali ZRSZ javiti TAKOJ, da ste zboleli (čeprav ste to storili naslednji dan, saj je isti dan, ko vas je klicala, niste dobili, ko ste jo klicali nazaj, zato ne vidim to kot velike napake z vaše strani). Na vašem mestu bi ZRSZ jasno in glasno povedala, da imate vsa potrebna dokazila, da ste bili uupravičeno odsotni, da ste klicali isti dan referentko, ker pa je niste dobili, ste pač javili takoj naslednji dan. Da pa boste v bodoče javili takoj, da ste zboleli. Bodite odločni, da ne bodo dobili občutka, da ste ena boga stranka, ki jo lahko zafrknejo kot so to storili že parkrat in se ljudje niso znali potegniti za svoje pravice – čeprav bi morali to storiti tudi na ZRSZ, koneckoncu!

Poročajte!

Lp- Tina

Če si bila pri zdravniku, si tako ali tako dobila potrdilo o bolezni. Nesi ga k njej, ona ti pa čisto nič ne more. Drugič pa zmeraj prej sporoči. če zboliš.

ODG:
Pozdralvjeni!

No, tako kot sem rekla 🙂

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Se zahvaljujem za odgovor!Nisem vedela,ampak res,nisem vedela da moram sporočit bolezen,čeprav nimam tisti dan nobenih obveznosti na zavodu…sedaj vem:))

Tale *** država je pa res policijska. A to kdaj greš *** pa *** tud morš javit? Pa da maš hudo prometno, pa te gospa, ki greje jajčnike na Zavodu kliče, kje si. Na koncu ti pa ipak reče, da moraš sam iskat, oni so le posredniki. ***!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close