Groza – uši brez konca !
Otrok je iz šole spet prinesel uši. Vsake tri mesece čistimo in peremo glave. Koliko časa, truda in denarja za šampone, pranja, sušenja, likanja. Če hočeš vse temeljito počistiti, rabiš dopust! Nič ne pomaga vse to, če je šola leglo uši. V letu dni je tako vseh stroškov tudi za 300 evrov. Toda tega denarja ti nihče ne povrne. Ministrstvo nima posluha za uši (ker pač ne ogrožajo zdravja), zato plačaj šampone sam. Očitno se nekateri starši ne zmenijo za temeljito odpravo in so uši njihove domače živali, zato jih njihovi otroci stalno nosijo v šolo. To je poceni! Kako se uši učinkovito in hitro odpravijo brez dragih šamponov? Vaše izkušnje? V lekarnah povedo le tisto kar prodajajo, to pa je drago kot suho zlato. Očitno vsi po vrsti služijo pri ušeh.
Uši so tudi moja groza. Sicer jih še nismo prinesli domov, so jih pa imeli v šoli, pa jaz v službi. Groza. Če me je česa strah, me je tega, ker ta golazen se dobeesedno zažre povsod.
Tudi sama sem zgrožena nad ugotovitvijo, da je vse odvisno od dobre volje staršev. Marsikdo kljub opozorilu, da so v razredu uši, glave svojim sončkom ne pregleda. Žalostno. in potem se lahko redki posamezniki strgajo, pa ne morejo doseči nič.
Moja izkušnja je, da brez šamponov ni nič. Moraš pa tudi gledat lase, od korenine do konca. Izkoreniniš pri svojem in (sorry) NABIJAŠ v vrtcu/šoli, naj se jih še drugi znebijo.
Izkušnja: Vidim pri hčeri zvečer uši, umijemo (in vsi drugo isto), sesamo, peremo, drug dan jo dam v vrtec z opozorilom, da je IMELA uši, jo dobim popoldan ven z nekaj še ušivimi, gnidastimi ipd., učliteljica je menda povedala steršem, ama pomoje bi jih morall takoj izločit.
Mi smo hčerino glavo zvečer umili s šamponom proti ušem (in seveda vse ostalo: posteljnina, pižama, brisače, plišaste igrače na postelji…), vendar jih je naslednje jutro še vedno imela. Ni nujno, da je šampon uniči vse uši. Ali pa so se (pri vas in pri nas) iz gnid že razvile čez noč ali pri vas dopoldan nove uši.
električni glavnik v kombinaciji s šamponom Parasidose je zakon. Pa v šoli ali vrtcu povedat – jaz sem poklicala učiteljico, da je v šoli povedala. ko sem kasneje izvedela, sem bila edina, da je povedala v šoli. Šele čez čas sem izvedela koliko drugih sošolk in njihovih družinskih članov je imelo uši, pa ni nihče povedal. tako mi je postalo jasno, da so se pri nas pojavljali v 14 dnevnih intervalih. Naši dve dolgolaski sta nosili čop in naredili smo pramena. Pa vsako nedeljo zvečer smo se preventivno česali z el. glavničkom.
SEm fasala tega hudiča enkrat v srednji šoli. Katastrofa, nič ni pomagalo, čisto sem že imela lase prepipane od vseh stvareh. Šampon nič pomagal. NAto sem na robu joka in obupa kupila v trgovini pasji šampon. Že drugi dan ne duha ne sluha o ničemer. Ne vem pa ali je to sicer vredu ali ne, ali je notri kaj strupenega za ljudi ali ne, ampak jaz se bila najbolj srečen človek, da mi je takrat s tem končno uspelo.
Jaz sem oprala glavo z šamponom proti ušem (nimam pojma kateri je bil- ta ta najbolj klasičen), česala s priloženim glavničkom, oprala vse pliškote, vso posteljnino, bunde, kape. Potem sem ga zjutraj našrpicala s tem bolj naravnim šamponom k je na bazi kokosa P…..(se ne spomnim). Potem jim če nista imela uši 14 nisem prala glave, prala sem jo potem v petek, da je do ponedljka bila že mal umazana. Drugače ni šlo. Da ne govorim, da sem jih pokasirala sama, me je skoraj kap. Imeli samo jih pa velikokrat, na podlagi vedno znova, opranih las. Šele po tem sistemu mi je uspelo imeti mir.
Drugače pa dobiš šampon proti ušem na recept brezplačno. Un k ga moraš en dan pustiti namazanga.
šampon uši in gnid ne ubije, čeprav tako piše na škatli. nekaj jih morda ubije, ne pa vseh. nam so se kar razpasle, ker sem uši opazila šele po kakšnih dveh tednih. po oprani glavi s temi šamponi, sem s priloženim glavnikom česala iz las ŽIVE uši. torej šampon, potem temeljito česanje še mokrih las. nato vsak dan 2-3x pregled glave in vlačenje gnid iz las + česanje z glavnikom iz šampona. to sem delala kakšna dva tedna, vmes seveda še parkrat oprala glavo s šamponom. končno smo se jih znebili. kar stisnilo me je, ko se je na vratih šole spet pojavil napis, da so prisotne uši. preventiva je (baje) špricanje las z lakom za lase in pranje las z vodo, ki si ji primešal kis.
Parasidos preverjeno temeljito učinkuje.
Zakaj ima uš rada oprane glave! Zato, ker s pranjem uničimo naraven kislinski plašč kože na lasišču in las. Posleično je naša površina glave bolj bazična in to ušem paše. Solidna preventiva je, da po pranju las lasišče speremo z vodo, v katero smo dodali malo limonovega soka ali jabolčnega kisa.
Moja sestra je imela problem v vrtcu. Vske tri tedne otroka prideta domov ušiva. In edina je v vrtcu povedala. In ko se jim je po nekaj mesecih že trgalo, je vzgojiteljici povedala, da tako ne gre več naprej in da naj najde vir okužbe. Ja in ona reče da kao ne sme pregledovat glav, da nima pravice opozarjat…bla bla……pa je sestra zadevo vzela v svoje roke. Ker je vedela za primer, ko so starši poklicali inšpektorja in je dotične starše lastnoročno opozoril, po tej intervenciji so pa so z ušmi imeli mir (prej pa non stop uši). Poklicala je ravnateljico , povedala za ponavljajočo zgodbo, in če sami ne bodo odkrili in opozorili, kdo konstantno nosi uši v vrtec, bo ona poklicala na inšpektorat!!!! Pa naj tri dni zjutraj inšpektor gleda glave, če jih vzgojiteljica ne sme!!!!
In od grožnje naprej imajo že dve leti mir. Prej pa ni bilo meseca, da ne bi vsaj eden prinesel nekaj domov.
Torej le v akcijo, preko inšpektorja se to da uredit!!
Joj, tako je bilo pri nas predlani. Pomaga šampon Parasidose in pa fizično odstranjevanje.
Je bilo pa tudi pri nas tako, da niso starši nič povedali, da imajo uši. Na roditeljskem sestanku sem jasno in glasno povedala, da kadar ima kdo uši naj so to pove in naj otrok ostane doma, nekateri so se kar stinjali z mano. In potem sem tudi zvedela, koliko otrok je že imelo uši, pa nikol noben nič rekel, tudi sošolka, ki sedi z mojo hčerjo jih je imela, pa mi ni mama nič povedala, ko je pa naša prišla domov z ušmi, sem jo pa takoj klicala in ji povedala, da bo še ona pregledala svojo hčerko. Mislim, ene je res sram, meni se to ne zdi sramotno, saj vem, da se niso pri meni doma zaredile. In ker smo bili nekateri straši kar hudi, kar se uši tiče, smo dosegli tudi to, da lahko v šoli otroke pregledujejo in jih pošljejo domov oz. pokličejo starše.
Mi smo hčerino glavo zvečer umili s šamponom proti ušem (in seveda vse ostalo: posteljnina, pižama, brisače, plišaste igrače na postelji…), vendar jih je naslednje jutro še vedno imela. Ni nujno, da je šampon uniči vse uši. Ali pa so se (pri vas in pri nas) iz gnid že razvile čez noč ali pri vas dopoldan nove uši.[/quote]
Saj pravim, naša deklica je prišla s čisto glavo in tudi pojavljale se niso več uši, smo pa čez 10 dni preevntivno še 1x oprali s šamponom. In šampon sem ji pustila na glavi dobre pol ure-več ko piše-in čez kapo za v bazen. Ampak ko sem tisti drugi dan prišla ponjo v vrtec, sem ravno slišala vzgojiteljico reči enemu staršu, da ima njegov otrok uši. Mislim, take bi morali takoj poklicat, da pridejo po otroka, ne pa da se tak otrok še z drugimi cel dan igra, jim deli uši. Pa ležalnike bi morali preoblečt, ne enega, vse in to vsak dan, dokler je še kakšna ušiva glavica. Drugače pa so pri nas kar pregledovali.