Groza antibiotikov
Pozdravljeni,
pred priblizno mesecem in pol so mi odstranili cisto v noznici. Ni mi delala nobenih tezav, zato mi je zal, da sem se odlocila za odtranitev, sploh , ko mi je drugi ginekolog rekel, da on ne bi sel odstranjevat
Skratka kmalu kake 14 dni po operaciji so se mi pojavile bolecine v spodnjem delu trebuha
, izcedka ni bilo nobenega, samo blago splosno slabo pocutje. Rana naj bi se lepo celila, ceprav me se danes rahlo boli,odvzeli so mi bris in je bil pozitive ne E coli.Po operaciji in pred operacijo nisem imela spolnih odnosov. Pred posegom je bil negativen , pa tudi nikoli prej ni bil pozitiven. Vem, da za zdrav organizem naj to ne bi bil ne vem kaksen problem, a sama imam zelo slab imunski sistem, pred posegom, sem eno leto bila na antibiotikih zaradi uroinfektov, tudi , ce izvid urina ni bil ne vem kako slab , je bilo moje stanje ze ob blago izstopajocem izvidu sabo. A ob antibiotikih se mi je imunski sistem seveda se poslabsal. Da ne govorim, da mi vecina anibiotikov ob uroifektih, ki se vedno sirijo v ledvice , vec ne pomaga.
Prislo je tako dalec, da ze po dveh dneh antibiotika dobim hudo sistemsko glivicno infekcijo, ne govorim samo o nohtih, crevesju ampak celoten sisitem, ki me dobesedno oslabi vkjucno s koncentracijo, razmisljanjem. Ze vec let nazaj sem bila zaradi glivicne infekcije celo hospitalizirana na infekcijski kliniki. Sicer vedno ob antibiotikih dobim tudi difluzan kapsule.
Sedaj mi je ginekolog predpisal Klimicin, potem,ko sem ga prosila naj mi ne predpise Amoksiklava, katerega sploh tezko prenasam, za obdobje desetih dni, a vem da mi ne bo uspelo vsega predpisanega
Izvid:brisa: E coli mocna rast v C.K.
AM/S AMC/S CTX/S GM /S SXT/S TZP/s CXMp/s CIP/S
Bojim , pravzaprav me je groza zaceti z jemnjem. Ali je kateri od teh antibiotikov mogoce manj oz, povzroca manjse glivicno vnetje?
A je kaksna druga moznost za oz. proti E coli. Naj omenim da sem po nekem srecnem nakljucju v zvezi z uroinfekti in vnetjem ledvic prisla do informacije , da je Uro Vaxom dober za preprecevanje uroinfektov, je nekak spodbujevalec imunskega sisitema pri uroinfektih ,dobi se seveda samo v Avstriji in mi je malo pomagal. Sedaj sem na tej strani prisla do odgovora dr. Hajdinjala, urologa, ki je eni uporabnici v zvezi z Ecoli svetoval nekaksno cepivo v obliki kapsul, ki se po doloceni shemi jemlje dalj casa, dobi se tudi v Avstriji. Sedaj pa me zanima, glede na to, da je to bil odgovor (nekaj let star, tako, da dr. Hajdinjaka ne morem povrasati o tem, ker ni vec na forumu), ali mogoce veste ime tega cepiva, kako se ga uporablja oz . ali bi bilo sploh primerno tudi za Ecoli pri ginekoloskih tezavah ali samo za podrocje urologije?
Kopiram vam ta del odgovora dr. Hajdinjaka
“3. Večkrat je potrebno določiti Sanford. Če gre za bakterijo E.coli, svetujem cepljenje proti tej bakteriji. Seveda je žal ponovno potrebno cepivo v obliki kapsul, ki jih je potrebno nato po določeni shemi jemati kar nekaj časa, uvoziti. Izkušnje iz Mb kažejo, da pacientka teh stroškov nato ni uspela uveljavljati prek ZZZS (so mnenja, da ni koristno), vendar v praksi v tujini to izdelujejo in je podobna stvar kot zdravilo, ki ga Lek izdeluje in svetuje pri ponavljajočih se pljučnicah in je pri nas na voljo – samo da gre pač za pripravek, ki naj bi spodbudil organizem za boljšo aktivnost proti tovrstnim bakterijam.”
Sama resnicno ne vidim vec izhoda iz tega zacaranega kroga.
Resnicno vam hvala za vas odgovor, mislim, da bom pocakala z jemanjem antibiotika , da dobim vas odgovor.
omenjena e.coli je očitno občutljiva na vse testirane antibiotike, zato bi bil tudi klindamicin v redu. Sicer pa cepiva proti e.coli ne poznam in za to prvič slišim. V bistvu pa vsaj na daljavo težko presojam, kaj se v tem primeru pravzaprav zdravi, saj proti bolečinam, če ne vemo kaj jih povzroča, ne uporabljamo antibiotikov. Samo prisotnosti e.coli v C.K. se tudi ne zdravi kar z antibiotikom. Skratka, težko se takole vmešavam v odločitve, ker resnično ne vem, kakšna je ideja in kakšno vaše stanje.