Groza!
Kaj naj naredim? Živom s fantom in najinim tri leta starim sinom. Fant me je pred nakaj časa prevaral, kar sem slučajno izvedela. Obljubil, da bo prekinil razmerje. Sedaj pa ne vem. Kar me muči je to, da mu ne morem več zaupati. Tudi takrat, ko je z nama ves čas razmišljam, kje je z mislimi, kaj šele takrat, ko ga ni ob meni (služba,…). Ne bom mogla več dolgo tako. Varal me je z eno osebo kar nekaj časa. Če ima kdo podobne izkušnje naj mi prosim pomaga.
tako težko ti kaj pametnega svetujem, žal moraš vse to preboleti sama. Če ne boš mogla potem je bolje, da gresta narazen in začneš znova, kajti če ne sprejmeš te bo žrlo celo življenje, kar pa nobenemu ne privoščim.
primož
Sama nimam izkušenj, se je pa to zgodilo moji kolegici. Že po tistem, ko ji je mož zagotovil in to tudi v resnici storil, da je prekinil zvezo z drugo žensko, je bila vsaj pol leta še vedno v hudi dilemi. Ni mu zaupala, kontrolirala ga je na vse mogoče načine, …. Ko pa je ugotovila, da mu ne more nič več očitati (redno je hodil domov, konec je bilo popoldanskega dela, sestankov …), pa mu je počasi spet začela zaupati.
Hočem povedati to, da mu tudi ona v začetku dolgo, dolgo ni zaupala, ampak očitno je to nezaupanje nekako premagala in danes lahko rečem, da sta spet srečna drug z drugim.
Naslov je bil tak, da sem mislil, da je res kaj Groznega. Ceprav je zelo tezko najti karkoli groznega. Grozno postane samo skozi dojemanje nekega dogodka skozi tvoj EGO! To kar si pa ti opisala.. pa je preprosti dogodek, ki se dogaja vsem, ki imajo v vezi posedovalnost, lastninjenje, prepovedi, pricakovanja in podobno umsko navlako. Ce bi mooce vnesla v vezo se kaksen procent ali dva ljubezni, bi namesto “Grozno”.. napisala “Krasno”..
Probaj mi razloziti, zakaj on tega tebi ze prej ni povedal? Samo namig.. morda mu ne pustis… in bi ponorela, ce bi rekel ,da je spoznal osebo s katero si zeli tudi spolnih stikov.. in je lazje biti tiho.
In razlozi mi.. zakaj se ti sekiras zaradi tega? Nikakor ne dojamem.. kaj imas ti pri tem? Morda se en namig? Si mogoce navezana… odvisna od umskih prepricanj, da mora nekaj biti tako, kot si si ti zamislila? Ali slucajno ciljas na druzbene norme?
Ljudje pa kaj vam je? Ce se imata dva rada.. potem mogoce tudi seksata.. ker jima je vsec.. Zakaj je to problem? Umsko ni mogoce ustaviti tega.. Tega ne mores prepovedati.. To je tako kot bi nekomu prepovedal umreti. Smrt in spolnost sta si zelo blizu.. To sta edini dve zadevi iz katerih clovek ne more narediti znanosti.. zato je tako nesrecen in ima toliko tezav glede tega.. Tega ne more nadzorovat.. in zdej se mu svet podira.
ANA.. zelela si nasvet… Pusti pri miru.. ker to ni tvoj problem.. lahko pa se naprej obremenjujes ce zelis.
Kaj je tebi?! Ali si partnerja pripravljena kar tako izgubiti in prepustiti drugi?
Kako lahko rečeš Ani, da to ni njen problem?! Moški, ki ga ljubi, ki je oče njenemu otroku, jo je prevaral, izdal! Če to ni njen problem, potem ne vem, čigav naj bi lahko bil.
In če ti tako čutiš, O.K., to so pač tvoji občutki, vem pa, da si s tem prikrajšana za nekaj zelo, zelo lepega, ker ne veš, kaj je prava ljubezen. Pa ne reci mi sedaj, da veš, ker če si tako hladnokrvno pripravljena deliti nekoga, do njega ne moreš čutiti ljubezen, kajti ljubezen je tudi posesivna.
Ljubezen je tudi posesivna.. pravis… Oprosti ampak take modrosti jaz se nisem uspel doseci. Upam, da bom nekoc.. Ce je ljubezen tudi posesivnost.. potem sem res prikrajsan za nekaj.. in vesel sem tega. Upam, da ne bom nikoli v “pravi ljubezni”.. kot to imenujes.
Ti je kaj znana brez-pogojna-ljubezen? Si ze slisala za to zival?
Ja seveda.. kadar se pac tako organizirate.. Zakaj pa je potrebno prevarati? Zakaj ne bi prej povedali? Absolutno pa sta za to potrebna dva, ki preneseta resnico. Ce en popeni, kadar ima kdo taksno idejo.. potem naj pac nosi vse posledice, ce bo prevaran na skrivaj.
Nekako je v človeški naravi, da imamo v življenju več partnerjev vsporedno ali v različnih obdobjih.
Velja za moške in ženske.
Žal je to pač tako.
Če misliš, da je med vama kaj ljubezni, potem boš pravgotovo prebolela.
Morda ga boš v prihodnosti tudi ti prevarala, morda ga ne boš.
Ali pa te bo še on kdaj?
Veš zdi se mi verjetno, da te bo še prevaral in zdi se mi verjetno, da boš ti prevarala njega.
Rekla boš, “jaz ga zagotovo ne bi prevarala” in v to celo verjameš. Toda to je človeško.
Najbolje da se pogovorita. Zmenita se, da si bosta v bodoče popolnoma zaupala. S tem mislim, da si bosta zaupala tudi vse spolne želje in fantazije.
Žal je tudi to res, da si moški želijo ženo, ki ne bi bila ‘kurba’ ob tem pa sanjarijo o zelo vročih doživetjih. To pa privede do tega, da je doma le misionarski položaj, vse ostale želje pa nekje drugje izpolnjujejo.
Mislim, da te ni prevaral, ker te ne bi ljubil, ampak, ker ima svoje fantazije, ki jih doma ne upa uresničiti, saj v tebi vidi pošteno žensko in mati.
Včasih preveč spoštovanja, v teh rečeh škodi…. potem pa pride do tega kar se je v tvojem primeru zgodilo.
POGOVOR….ODKRIT POGOVOR…medsebojno spoznavanje…mogoče sta pa le za skupaj….ti iz njega izvleči pravi razlog za varanje….kar naravnost ga vprašaj, kaj je doma pogrešal…..z odgovorom, da ne bo nikoli več pa se ne sprijazni…
ČE SE LJUBITA SI BOSTA TUDI SKOKE ČEZ PLOT DOVOLILA, AMPAK MORA ENAKO VELJATI ZA OBA!
Ja varanje je.. kadar se nekdo prevara.. ker drugega itak ne more…
Skok cez plot pa je to.. da ali z zaletom ali iz mesta se fajn odrines in skocis cez plot.. ce ni previsok seveda…
Seveda je razlika.. :))) Hecam se..
Ne vem zakaj sploh komplicirati?? Ne vem zakaj je to ljudem sploh problem? A je sploh kaj logike v tem, da nekdo rece.. da nekoga ljubi.. v resnici pa ga ljubi samo toliko casa, kolikor se partner ravna po nenapisini ampak popolnoma jasni pogodbi. Zakaj je potrebna ta laz.. in izgovor za ljubezen.. da lahko nekateri potesijo svoje financno stanje ali obcutek varnosti. .ali manjvrednosti kompleks.. ali pa kaksen drugi kompleks.. osamljenost.. ali druzbeno idiotsko normo.
Kje je kaksna ljubezen, ce je vecina zmozna v trenutku sovraziti partnerja, ce le naredi nekaj mimo pricakovanja? Imeti pricakovanje v ljubezni, pa je preprosto sovrastvo.. Potem ljubezen ni vec mozna.
Partner je nas najboljsi prijatelj, kajne? Kako to, da prijtelj ni zmozen prenesti preproste resnice?
Jaz kaj bolj cudnega.. kot se v te teme pise.. se nikoli nisem videl.. Kako je to sploh mogoce? Od kje ljudem navdih in tako perfektna domisljija?
Prima… v bistvu ni nobene razlike.. Razlika je samo v tem ali imata to partnerja postimano v podstresju ali pa nimata.. Velikokrat pa eden ima.. drugi pa nima..
OOO to pa je spet nekaj novega.. Kje si to slisala? V kaksnem ucbeniku?
Ce imas do partnerja.. eno samcato pricakovanje.. potem ljubezni ni.. ampak je samo ekonomska in financna pogodba.. Ljubezen je samo izgovor in sredstvo za custveno izsiljevanje..
Primoz.. kaksen cuden sistem je to, da tako dolgo traja, da je to objavljeno? A sem edini, ki tezim s tem? A se ne da nic narediti na tem?
predno je vidno, je potrbno pregledati, žal pa nisem vedno na računalniku.
primož