Najdi forum

Spoštovani!

Ne vem, če sem prav napisala naslov teme, vendar upam da me boste razumeli. Kakšni so znaki gronuloma in kako se zdravi? Namreč mene je bolel zob na ugriz, vendar moram povedati da so mi ta zob že zdravili in mislim, da so mi pobrali ven živec. Sedaj me je zečel boleti in mi ga je zdravnica odprla in me poslala na slikanje in rekla da sumi na gronulom. Ali to pomeni, da ga bo treba izpuliti?

Hvala za prijaznost in vse dobro še naprej.

Neja

Spoštovana Neja,

tudi, če je zob že bil zdravljen in so živec že odstranili, vam lahko še zmeraj povzroča bolečine. Samo vnetje obkoreninskega predela še ni razlog za ekstrakcijo zoba, terapija pa je lahko precej dolgotrajna. Več vam bo povedala vaša zobozdravnica po ogledu rentgenskega posnetka.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!
stara sem 15 let.Nekaj dni nazaj mi je iz zoba padla ven plomba(zob me je zelo bolel),odšla sem k dežurnemu zobozdravniku ker je moj na dopustu.V zob mi je dal zdravilo ter ga prekril z neko maso ki drži par meseceu,ko pa moja zdarvnica pride iz dopusta pa se moram oglasiti pri njej.Po temu me je zob še vedno bolel,boleti pa me je začelo tudi pri korenini. Zanima me ali je to običajno da zob potem še boli?
Sicer me je zob sedaj nehal boleti vendar me korenina še malo boli..ali so to možni znaki gronuloma ali je to le še posledica bolečine?
Če je možno mi prosim odgovorite čim hitreje saj me zelo skrbi!
HVALA!

Spoštovana Neja,

upam, da ste v tem času že odpravili težave z zobom.
Žal vam tako na splošno težko odgovorim, ker ne vem, kakšno zdravilo je dežurni zobozdravnik uporabil. Če je bil zob že boleč, potem je ponavadi pričakovano, da se bolečine ne umirijo takoj, temveč postopoma.
Vsekakor je zob potrebno zdraviti in primerno oskrbeti, kar pa je do sedaj vaša izbrana zobozdravnica gotovo že storila.

New Report

Close