Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo gronolom in nosečnost

gronolom in nosečnost

Lepo pozdravljeni!

Zanima me,če izpiranje kanala pri gronolomu škoduje plodu v zgodnji nosečnosti.

Hvala!

Spoštovana Miša,

če je izpiranje kanala narejeno po pravilih, potem ni nobene nevarnosti, da bi kaj prišlo v krvni obtok in tako posledično do ploda. Zato kar brez skrbi. Bolje da je zob popravljen, kot da imate celo nosečnost v ustih potencialen izvor infekcij.
Vseeno pa zobozdravnika o svojem stanju obvestite, da vas ne bo po nepotrebnem izpostavljal kakšnim škodljivostim (rentgensko slikanje,…).
Lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni !
Pred enim letom sem si dala slikati vse zobe.Moj zobozdravnik je na sliki videl, da imam okoli korenine na šestici spodaj levo kar močno vnetje, na šestici zgoraj pa manjše vnetje.Za petico zgoraj desno pa sumi karies.Vse to me nič ne boli, mogoče včasih občutim manjšo bolečino a ni omembe vredno.
Od lanskega leta še nisem prišla na vrsto, saj je imel doktor vedno kakšne obveznosti, ko sem bila naročena ali pa niso naročali do naslednjič.
Danes sem končno dobila datum za 2. oktober. Vprašala sem , če bi lahko prej, ker sem zanosila, pa pravi, da trenutno ne, če bo pa kaj hujšega naj pokličem.

Zanima me ali lahko to vnetje škoduje plodu.Hvala za odgovor.

Spoštovana Zoe,

absolutno nedopustno je, da na poseg pri zobozdravniku čakate več kot eno leto. Pozanimajte se pri zobozdravniku ali na ZZZS-ju, kakšne so s ZZZS-jem dogovorjene čakalne dobe in se po potrebi pritožite.
Če so na zobeh oziroma v obzobnih tkivih spremembe, je potrebno začeti zdravljenje čim prej ne glede na to ali ste noseči ali ne. Zdravljenje takih sprememb je dolgotrajno in zahteva tudi občasna rentgenska slikanja.
Vnetje samo plodu ne škodi, na splošno ni dobro, da imate že toliko časa nek kroničen vneten proces.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close