gronolom
Zanima me kako zdravite gronolom v nosečnosti.
Pred dobrim letom – po porodu sem šla na kontrolo k svoji zobozdr. ki me je poslala na slikanje – ortopan. Ko sem ji prinesla sliko je ugotovila, da je za odstraniti en modrostni zob – še popolnoma v čeljusti, in da se mi zgoraj pod eno štirico dela gronolom. Rekla mi je naj se prijavim k zobnemu kirurgu, da mi odstranijo oboje. To sem storila, sedaj pa čakam da me pokličejo. Ker v prihodnjih mesecih načrtujemo nosečnost me zanima ali je bolje da poseg v slučaju dda me pokličejo v času nosečnosti prestavim in kaj če me tista štirica začne boleti.(Zobozdravnica se je čudila, da me ni že v prejšnji nosečnosti)?
Hvala za odgovor.
Spoštovana ni,
verjetno vas je zobozdravnica poslala na operativno odstranitev modorstnega zoba in na apikotomijo(?). Čudi me, da niste dobili natančnega datuma posega. Vsekakor je pred nosečnostjo dobro poskrbeti vsaj za štirico. V primeru težav bodo namreč potrebna rentgenska slikanja, ki pa v nosečnosti niso dovoljena. Če je modrostni zob do sedaj miroval, potem bo mogoče še kakšno leto, vnetje pri štirici pa je le v navideznem mirovanju in se stanje lahko hitro poslabša.
Lepo pozdravljeni!