grlena čakra
Igor, pozdravljeni!
V eni od prejšnjih tem ste dodobra “obdelali” spolno čakro. Tudi iz moje strani prejmite en preprost hvala, ker delite svoje bogato znanje in vedenje ter širite svetlobo.
Me pa zanima, kaj menite o grleni čakri. Načini, kako jo odpreti, kje vse se umazanost kaže itd.
V svojem duhovnem raziskovanju se mi ves čas pojavlja umazanost grlene čakre. Trudim se z rednim meditativnim čiščenjem, s kristali itd. Ob nekem svetovanju mi je terapevt rekel, da so mogoči razlogi tudi ljudje, s katerimi sem v stiku.
Torej, kaj menite, na kaj vse vpliva odprtost/zaprtost te čakre?
Hvala že vnaprej in lep dan.
Za svoje čakre ne moreš kriviti drugih, razen seveda energetskih vplivov, ki pa ne sodijo pod to temo. Vaje za grleno čakro so sledeče:
Sprostite se, stresite okončine, najprej roki, nato nogi. Sedite vzravnano na tla in nekaj minut izmenično dihajte ( nadišoden ). Pokleknite. se postavite na vse štiri ( na kolena in dlani ) ter sedemkrat zamenjajte položaj mačka in konj – konjski hrbet hrbet.Nato sedite sedite po turško z zravnano hrbtenico. Zaprite oči in sklenite dlani z iztegnjenimi palci pred prsmi kot pri molitvi. Globoko vdihnite in pri naslednjem vdihu spustite glavo navzdol ter se z brado dotaknite ključnice. Za nekaj sekund zadržite dih in brado blago pritisnite proti vdolbini na vratu. Popustite pritisk. Dvignite glavo in še enkrat globoko vdihnite. Vajo ponovite trikrat.
MUDRA: Sedite z vzravnano hrbtenico. Obrnjena palca obeh rok skupa] stisnite navzgor. preostale prste pa sklenite skupaj tako. da začnete z desnim kazalcem. Roki držite v višini želodca in začnite globoko dihati. Globoko vdihnite skozi nos in pri izdihu večkrat zapored izgovarjajte – mantro HAM ( kot bi hoteli reči HANG – zamolkli G ). To ponovite 7x in se pri tem skoncentrirajte na višuda čakro ( grlena čakra ).
Meditativna harmonizacija čakre višuda: lezite na hrbet. zaprite oči. Dlani mehko položite na vrat: pri tem naj se zapestji dotikata ključnice in na njej počivata. prsti pa so obrnjeni poševno navzgor. Sprostite se, globoko zadihajte in začutite. kako vsrkavate prano. Vsrkano življenjsko energijo ob izdihu skozi prste in dlani prelijte v vrat. Predstavljajte si. da sprejemate kozmično življenjsko energijo v obliki zdravilnega modrega žarka. ki najprej prežarja vaš vrat, potem pa se razliva po vsem telesu. V tem položaju vztrajajte sedenj vdihov.
Na koncu položite roki ob telesu na tla in še nekaj časa sproščeno uživajte v meditaciji.
Forum je zaprt za komentiranje.