Najdi forum

Stara sem 33 let in si še vedno grizem nohte. To razvado sem poiskusila že večkrat odpraviti, nekajkrat kar uspešno, a ne v celoti, saj si nohte ponovno grizem. V življenju nimam kakšnih večjih nerešljivih problemov- tako, da mislim, da gre zgolj za razvado. Se dobi na tržišču kakšno pomagalo, ki pomaga pri odpravi te razvade? Hvala za odgovor.
Veronika

Spoštovani!

Najbolj drastičen in neposreden način, da opustite grizenje nohtov, je ta, da si daste napraviti sintetično prevleko preko lastnih nohtov, te namreč zaradi trdote ne boste mogli pregristi. Druga stvar so psihični razlogi za grizenje nohtov, ki jih v psihiatriji ocenjujemo kot posledico napetosti, nezadovoljstva, neizpolnjenih želja in pogrešanja naklonjenosti. poskusite pobrskati po načinih svojega odzivanja na okolje in vsaj nekaj od njih smiselno prilagoditi . Če ne boste odkrili sami, kaj vam povzroča nakopičeno in nesproščeno agresivnost, se oglasite pri psihiatru, ta bo skupaj z vami to odkril. Za prvo pomoč si omislite katerega od dinamičnih športov.

Tudi jaz imam probleme z nohti – imam mehke, lomljive in se plastijo. Bi mi morda pomagala sintetična prevleka? Kaj to je, kje jo naredijo (MB)?
Hvala in lep dan.

Takoimenovane umetne nohte delajo v kozmetičnih in frizerskih salonih.

Veronika, imam nekaj predlogov, ki sicer meni ne pomagajo, ker grizem kožo okoli nohtov (ima boljši okus, hehe) menda pa pomagajo tistim, ki si grizejo samo nohte.
1. Poglej svoje roke in se delaj, da so od ene druge ženske. Vprašaj se, če bi se rokovala z njo, ne da bi pri tem pomislila na to, da ima zares malomarne nohte in zanemarjene roke.
2. Zrihtaj si roke kakor najlepše znaš (lak za nohte, umetni nohti, krema za kožo na rokah…) potem pa si jih poglej in se prepričaj, da je res škoda, če bi jih spet iznakazila. Lahko pa greš h kozmetičarki/pedikerki in boš videla koliko to zares stane, če si jih malo pogrizeš.
3. Pusti si rast nohte vsaj kak milimeter, potem jih postrizi in lepo zapili v določeno obliko, ki ti je všeč. Postrižene delčke spravi v škatlico in jo vedno nosi s seboj. Ko boš hotela zagristi v nohte na rokah, se moraš spomniti, da imaš zalogico že postriženih zraven in da moraš najprej pojesti tiste. Lahko pa vzameš tudi nohte za zalogo od koga drugega, ki ima kaj za postrič.
4. Kupi si lak za nohte grozljivo zanič okusa, ki je namenjen prav temu, da se odvadiš gristi nohte (biss-ex, unghial,…). Z njim si večkrat na dan namaži nohte, tako, da bo laka na njih vedno dovolj, saj je vodotopen. Je pa prozoren in neopazen.
Poceni varjanta je taka, da si pogosto vrtaš po ušesih, saj je tudi ušesno maslo podobnega okusa, pa še zastonj in vedno pri roki je, hehe.
5. Nauči se kako tehniko sproščanja, npr. ribolov, intenzivni športi, meditacija…
6. Pojdi v knjižnico in si sposodi kako knjigo s slikami kožnih bolezni. Potem malo polistaj po njih in si predstavlaj, da se prenašajo z grizenjem nohtov. Na ene deluje, sploh če imajo bolj občutljiv želodec.

Pa ne pretiravaj s hujšanjem 😉

New Report

Close