Grenifit kapljice in kondilomi
Spoštovani,
nekje sem prebrala, da kondilomi izginejo ob uporabi grenifit kapljic. Meni so se pojavili sier “zametki” kondilomov, majhne blede izboklinice, iz katerih se razvijejo.
Poizkusila sem s temi kapljicami, pa nekako čakam kaj bo (povrhnjica se že lušči).
Ali je možno , da pomagajo?
Hvala
ps.- so kaj nevarne v nosečnosti?
Pozdravljeni!
Grenifit kapljice vsebujejo ekstrakt grenivkinih pečk. Le ta deluje predvsem antibakterijsko, antimikotično in antiparazitično. Verjetnost je da deluje tudi antivirusno. Svetujem vam da nadaljujete z zdravljenjem kondilomov. Grenifit kapljice v času nosečnosti niso nevarne in se jih jemlje po navodilu za uporabo.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Jaz uporabljeam večjo koncentracijo, in sicer 5 kapljic na 1-2 dcl vode. In sedaj po nekaj dneh se mi zdi, da mi to kar pomaga (kakor da bi kondilomi izginjali). Nisem pa zasledila nobene druge reakcije na koži.
Zanima pa me, koliko krat na dan naj bi se naneslo to raztopino na kondilome? (jaz si nanesem zjutraj in zvečer)
Hvala za odgovor!
.
Baby x pozdravljeni!
Aldaro in grenifiit kapljice lahko uporabljate. Grenifit kapljice uporabljajte takrat ko ne uporabljate aldare – vmesno obdobje. Grenifit kapljice obvezno razredčite v vodi (v 1 litru 10 kapljic) in jih kot take lahko nato uporabite tudi v nožnici. Vendar naj velja previdnost, da najprej poskusite če vam ustreza nato pa nadaljujete.
Lep pozdrav
Tony pozdravljeni!
Razredčene Grenifit kapljice je najbolje nanašati na kožo z vato.
Lep pozdrav
Pozdravljeni,
za odstranitev kondilomov sem želela poskusiti z Grenifit kapljicami, ki pa jih na Hrvaškem, kjer živim, ne dobim. Tu prodajajo kapljice pod imenom Citrofit, ki so prav tako izdelane iz grenivkinih pečk in gre očitno za podobno ali celo isto stvar. Ali vam je kaj poznano in ali bi mi to priporočili? Kondilomov v notranjosti nožnice ali na sluznici nimam, so samo na zunanji strani. Ali obstaja še kakšen drug pripravek brez recepta?
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Spoštovani!
Kondilomi oziroma genitalne bradavice so zelo razširjena težava in najpogostejša spolno prenosljiva okužba nasploh. Povzročajo jih humani virusi papiloma (HPV), ki pri ljudeh poleg genitalnih bradavic povzročajo tudi navadne bradavice (na rokah, stopalih) ter bradavicam podobne izrastke na sluznicah.
Omenjene kondilome oziroma bradavice je potrebno odstraniti. Pri pacientih, ki imajo genitalne bradavice, je virus večinoma prisoten ne le v bradavicah, temveč tudi v na videz neprizadeti koži in sluznicah. V primeru padca imunskega sistema, se bradavice – kljub uspešnemu predhodnemu zdravljenju – pozneje rade ponovijo še na drugih mestih. V kolikor se bradavice, kljub predhodno uspešni odstranitvi, ponovno pojavijo, jih je seveda potrebno ponovno odstraniti.
Kar se tiče osnovnega zdravljenja, moramo vedeti, da pri večini bolnikov z bradavicami, imunski sistem sčasoma sam odstrani povzročitelje – HPV.
Manjše genitalne bradavice običajno odstranjujejo z zamrzovanjem, elektrokavterizacijo ali laserjem. Zelo uspešna je tudi krema Aldara, ki vam jo lahko predpiše zdravnik na recept. Metode zdravljenja za boljši učinek včasih tudi medsebojno kombinirajo.
Svetujem vam, da se odstranjevanja kondilomov ne lotite sami, temveč se obrnete na vašega ginekologa.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
na zunanji strani spolovila se mi pojavlja pecljata bradavica, po vsej verjetnosti odpade sama ali jo odstranim med britjem. Razmisljala sem o uporabi grenifit kapljic, ce bi to pomenilo, da se mi vec ne bi ponavljalo? Zanima me tudi ali je to znak za preplah in ali bi se morala oglasiti pri gineokologinji? Se lahko prenese na partnerja?
Najlepsa hvala za odgovor.
Spoštovani!
Običajne bradavice so zelo trdovratne in se jih je težko trajno znebiti. Nekateri ljudje so zanje še posebej dovzetni. Čeprav nastanka bradavic ni mogoče popolnoma preprečiti, lahko vseeno zmanjšate tveganje, da bi se razvile.
Svetujem uporabo raztopine pripravljene iz Grenifit Kapljic. Raztopino pripravite tako, da 3-5 kapljic Grenifit raztopite v 1-2 dcl. vode. Raztopino nanašajte 2 krat dnevno. Omenjena raztopina je primerna zgolj za zunanjo uporabo!! V kolikor želite raztopino uporabljati tudi vaginalno (na sluznici) jo morate predhodno bolj razredčiti (1 kapljica na 1dcl vode oziroma 10 kapljic na 1 L vode).
Če imate bradavice, je pomembno vedeti, da se lahko razširijo z enega dela telesa na druge. Prenašajo se prek razpok in prask v koži. Da bi preprečili širjenje bradavic, jih ne poškodujte, praskajte ali grizite. Zatem ko se dotikate bradavice, si vedno temeljito umijte roke. Velja tudi, da se ne dotikate bradavic drugih ljudi oziroma si za tem vedno temeljito umijete in razkužite roke.
Do tedaj, ko se bradavica pojavi, lahko mine tudi nekaj mesecev. Vsak organizem se na viruse odziva drugače, kar pomeni, da se bradavice ne razvijejo pri vseh, ki pridejo v stik z virusom.
Lep pozdrav,