Najdi forum

Gremo naprej s hujšanjem

aja….kdaj sem rojena….

konec marca sem rojena….torej pomladi….., pa pravijo, da naj bi tisti meseci človeku bolj pisani na kožo, k je bil v trebuščku….., :)))), pr men to že drži…., rada imam jesen in zimo….malo manj pomlad…poletja pa sploh ne maram., ker več kot slečt se človek sploh ne more….., jesen mi je pa res lepa…vse te barve v gozdu, pomirjujoče.
Sandra

Kaja……
a bi ti men zaupala mail naslov?

hvala

Sure, ni blema.Mislim, da sva si kar blizu.

LP,Kaja

Jaz mam pa 26 decembra roj dan. :))
In sem kozika. :)))

Zdravo Sandra

Jaz sem tudi konec marca (25). Obožujem simo in snežinke, pa kidanje snega. Tega ne mara moja hrbtenica. Ampak če jo že s kilami matram, jo bom pa še s kidanjem.

Poleti sem pa mrtva. Od same vročine me je skoraj konec. Komaj čakam vsako poletje, da se ohladi.

Dokler sem bila sama nisem hodila veliko na morje (1x v 8 letih). No, kar sem pa poročena in imam otroke pa smo šli v 12 letih 3x na morje. Obožujem hladno vodo. Zame je najlepše v Bohinju. Moj mož pa ne zleze v vodo, če nima vsaj 24 stopinj (torej hodimo poleti v toplice, me pač preglasujejo).

Torej HURA, ker se bliža zima.

LP Mateja

Jaz sem tudi rojena konec marca (poletja naših staršev so bila zelo plodna).

Pri meni pa je čisto odvisno od razpoloženja. Ponavadi pa je takole: poleti, ko je vroče za umret, si želim snežink, ki bi me prebudile drugo jutro. Pozimi, ko je potrebno čistit avto snega in zaledenelih šip, pa si želim vročega poletja. No, pa to vse še pride. Le tale september mi jo je zagodel. Jaz že hodim naokoli v podloženi jakni.

Mateja

kot bi brala mene….
jaz sicer obožujem plavanje…na morju sem lahko po dve uri skupaj v vodi:))

ko pa pridem ven, me pa že ni…senca vabi….

Lahko mi poveš, kakšen je pozimi užitek pri kidanju snega….., midva imava veliko dvorišče…in JAZ ga skidam…sama…no zdej že neki tamal tafna zraven:))))
ampak…tisti občutek…aja..pa obvezno je traba kidat it takrat ko še mal sneg pada….fenomenalno…al pa valjanje po snegu…v kombenizonu seveda….mnjami..pa kepanje…ja…jaz se pozimi spremenim v 10 let starega otroka…., no ja….sej počutim se pa včasih nč več ne starejšo…včasih pa tud staro 60 let…tko da se vse izravna…..

Jaz imam pa rojstni dan 26. marca:))))

torej…ovnica moja….sva si slični kaj?:)))

piši mi še kaj

Sandra

Potrebno je počakati na dovoljenje CINDI-ja,

se dogovarjamo in upam, da kmalu najdemo eno skupno točko.

Primož

Jutro, danes sem bolj zgodna, včeri nism mela nič časa, danes ga bo še manj. Na srečo je petek :)))) Pri meni nič novega, edino skoz me zebe, upam da ne bom kaj zbolela.

Tud jaz obožujem zimo in sneg. Posebno tisti prvi sneg, tako čist in puhast.

Se men samo zdi, al gre to naše hujšanje nekam počasi. Ali pa sem jaz že postala nestrpna. Po tistem bumu prvih 14 dni, se mi zdi kot da se je vse upočasnilo pri izgubi kg. Če bo šlo tak počasi ne vem, če bo šlo tolko dol do novega leta.

Če najdem, kako minuto časa, se še oglasim, če ne pa v ponedeljek, tehtanje :))))

Jaz moram popravit svoje pisanje. Včeraj sem sicer napisala kar je res. Res pa je tudi, da obožujem sneg. Še posebno lepo je ponoči, ko je zunaj svetlo. Včasih, ko se ponoči zbudim, sedem v kuhinji na mizo in gledam skozi okno. Vse se mi zdi čarobno. Tudi zvok s prometne ceste je bolj tih.

Poletje pa tudi obožujem. Še posebno jutra, ko me zbudi ptičje petje pod oknom in ko se sonce ravno prebuja.

Punce! O tem bi lahko pisala cele zgodbe! Zdajle sem ravno v elementu, pa bom raje nehala. Tale tema je namenjena nečem drugem.

Dobro jutro!

Jutroo!! 🙂

Kako kaj danes??

Vceraj sem tri ure in pol kosila travo, res je imamo dosti. :))

Sandra: pisi kaj.. a si predala moje pozdrave!?? :)))

LP!

Zdravo Hruška

Tudi meni se zdi, da gre počasi. Toda glavno je, da gre in se ne premikamo več nazaj na izhodiščno točko. Bo spet potrebno narediti BUUM, da bo šlo spet malo dol, ali pa si organizirati življenje tako, da bomo malo več migale, kot normalno.

Jaz priznam, da sem te kilograme nabirala počasi, iz leta v leto (v 12 letih 18 kg). Torej ne morem pričakovati, da jih bom izgubila v mesecu ali dveh. Do novega leta imam v planu izgubiti 6,5 kilogramov. Saj bo šlo.

Sedaj sem se že večkrat ujela, kako se predem začnem jesti vprašam, zakaj jem. In kadar je resnica kruta, se že malo zadržim (hranjenje med obroki). Spremeniti moramo svoje navade, pa bomo uspele.

Lep vikend želim

Mateja

Pozdravljena dekleta,

kako ste kaj ? Jaz sem super, še sedaj čutim posledice včerajšnjega dne. Tista tema Oči – zrcalo duše me je tako napolnila, da še danes ne morem dojeti kaj se je dogajalo. Če samo pomislim, kaj smo se šli , padem v smeh.

No pa k naši temi. Mislim, da še nismo govorili o vzrokih debelosti. Vemo, da je največkrat vzrok v naši psihi, sem pa naletela na članek, ki o tem govori malo podrobneje.

Najpogostejši vzroki debelosti :

1. Dejavniki okolja
– družinske navade, ki že v mladosti navajajo k neprevilnem prehranjevanju
– slabe prehranjevalne navade
– telesna neaktivnost

2. Psihični vzroki

Niso direktni vzroki, temveč posredni, ker se zaradi teh stvari zatekamo k hrani.

– stres
– nezadovoljstvo …..

3. Pokvarjen mehanizem za uravnavanje lakote in sitosti

V možganih center z imenom Hipotalamus uravnava občutek lakote in sitosti in če je ta okvarjen, pride do debelosti.

4. Hormonski vzroki

– zmanjšano delovanje ščitnice
– povečano delovanje nadledvične žleze, ki povzroči nabiranje maščobe okoli
bokov in na trebuhu
– tumorji, ki izločajo insulin in povzročajo lakoto (redko )
– spolni hormoni
– pomanjkanj moških hormonov – kopičenje maščobe
– ženski – spremembe v puberteti in klimakteriju

5. Dednost

– dedna je dovzetnost za debelost, ne pa debelost direktno

LP,Kaja

Kaja, zanimivo, kar si napisala.
Se clovek vprasa, v kero “skupino” spada.

Ne vem, kje ste vse ostale!??! Zakaj se nic ne javljate? 🙂 Upam, da vam ni motivacija padla!!

LP

Zdravo Kaja

Sem pregledala, kaj si napisala. Jaz se najdem v prvih dveh točkah.

Slabe prehrambene navade. Kolikor jih nismo prinesli iz otroštva, smo se jih naučili sami.

Moji stari starši so vedno zajtrkovali in imeli popoldansko malico, pa niso bili nikoli debeli. Tudi jaz sem dolgo časa zajtrkovala. Potem pa sem to navado počasi opuščala. Pa se je pokazalo na tehtnici, samo da je bila teža večja in ne manjša.

Premalo telesne aktivnosti. Včasih sem veliko hodila v hribe. S kolesom sem se vozila v službo. Sedaj hribi pridejo samo za posladek na vsake toliko časa enkrat. S kolesom sem bila zadnjič v službi poleti (pa mi je guma spustila po poti domov in sem nato pešačila ob kolesu 4 km). Ko sem si kupila avto sem v prvih treh mesecih pridelala 3 kg. Ostanek tretjega je še vedno na meni.

Psihični. Stres je pri meni na prvem mestu. Drugi – dolgočasje – se pa v vedno večji meri kaže, kakor rastejo otroci. Vedno bolj ugotavljam, da se smilim sama sebi, ko jih čakam, da pridejo domov. In namesto, da bi odšla na sprehod (tudi če samo za 20 minut), raje jem sendviče ali sladkarije.

Bom morala spremeniti svoj način obnašanja na dolgčas in stres, pa bom že na polovici poti do uspeha.

Lep dan želim.

Pozdravček vsem skupaj..

danes sem full pozna…., ker mi je sinček zbolel, ( sem bila celo noč pokonci…če bi me sedaj vidle…z rdeče krvavimi očmi….sašo pravi da je to od prekrokane noči….ja sej, moja je bila prekrokana brez pijače ampak ob bedenju ob postelji…) in sva bila 3 ure v čakalnici…norišnica…..ANGINO ima:(

Pa da še kaj lepega povem no, včeraj sem bila full pridna…., čez cel dan sem telovadila 3 ure vsega skupaj…., pa fulll zdravo jedla…recimo za kosilo sem si naredila graham špagetke z zelenjavno omako…in veste v čem je štos…..še ostali so jih tud jedli…res da jim kaj drugega ni preostalo:))))) ( jih mučim kaj)))), ampak poizkusite enkrat….res so dobre in okusne , pa full se lahko naješ pa je vsega skupaj zelo malo kalorij, tako da sem kar ponosna nase….., in to…da recimo, zdržiš pri taki prehrani…., mi daje motivacijo še v naprej…se pravi,….če sem lahko zdržala včeraj, to pomeni da lahko tudi danes….:) in potem iz dneva v dan……

TEA!

Kako si kaj?
Kdaj prideš kaj na gorenjsko?
Mail imam…samo trenutno ni časa…ko bo..ti kaj lepega napišem..ok?

Ostale:

Lep pozdravček vsem skupaj in lep dan….zunaj je sonce..kot nalašč za v naravo za hitro hojo:) ali pa kolo…:))))
Jutri bo spet dež!

Sandra S.

Zdravo Sandra,

najprej veliko zdravja za tvojega sinčka in upam, da se boš kmalu naspala.

Graham testenine so super.A si poizkusila sojine ? Še boljše in še bolj zdrave.
Ali pa tiste od Žita, ki imajo dodane vlaknine. Na tržišču je dejansko ogromno izdelkov, ki so bolj zdravi od hrane, s katero smo se giftale prej.

V naravo žal danes ne bom mogla, praznujemo popoldne eno petdesetletnico in bomo pod zemljo v lokalu. Upam le, da bo jutri dopoldne še kaj sonca, da bom šla na kolo.

Lp,Kaja

Sandra: Ojej, ubogi malcek. Saj bo prebolel! Upam, da cimprej.
Graham testenine.. da neboste mislile, da sem nora, ampak, jaz jih skoraj vsak dan jem. In to ze kar nekaj casa.. pa se gor se mi ne postavijo..
Res pa je, da si vedno nekaj druga zraven naredim.. tako, da ni vedno enakega okusa.. 🙂
Pazim na to, da imajo vse stvari nizek GI.

Lep vikend vsem!

PS: Obupana! Tudi ti se javi! Kako si kaj??

ja…sojine tud poznam….samo paziti moraš vedno nar azmerje beljakovine in ogljikovi hidrati..če je preveč beljakovin ni ok…sej beljakovine dobiš povsod…mleko…meso..itd…glej da je čim več OH…ok!

Jaz recimo sem zdej povprečno po 5-10 minut dalj časa v trgovini kot včasih- ker vse preberem..kaj kateri izdeleh vsebuje….recimo punce…en predlog…za tiste , k se ne morete upreti sladkorju in pa sadnemu jogurtu…..sej verjetno poznate…ampak vseeno…..lca jogurti ..sadni…brez maščobe in sladkorja…njamsi s čist mal kalorijami…in veliko OH……., do pred enega meseca nazaj sploh nisem vedela da obstajajo..sedaj pa, ko sem brisala iz naše prehrane maščobe, belo moko in sladkor…pa se vsakič znova že v trgovini učim prehranjevati…in veste kaj…nikoli ni prepozno….sedaj že moj 6-letni sin pravi…mami to ne bova kupila ker redi- torej nekaj dobrega delam tudi za moje dva otročička in to mi je naslednji motiv.
Vedno znova iščem nove motive, da zdržim…sem pač še v fazi učenja pravilnega prehranjevanja…..in uspelo mi bo….

sandra

Sandra!

Ravno včeraj sem odkrila v trgovini LCA sadni jogurt. To je pa res nekaj dobrega! Odslej bo velikokrat na mojem meniju (če ne celo vsak dan). Pa še nekaj je: po njem se ne počutim tako napihnjena kot pri ostalih.

Kako je lepo, ko se vsak dan kaj novega naučiš in izveš.

New Report

Close