Gremo na Zakintos!
Evo, po krajši odsotnosti (okvara na računalniku) sem nazaj z veselo novico: v petek gremo končno na težko dočakane počitnice. čeprav smo želeli na Karpatos (saj to veste, ne!), smo se odločili za Zakintos, ker smo dobili super ugoden aranžma.
Torej, če ima katera kakšen pameten nasvet… bom zelo vesela. Če ste bile tam avgusta, povejte, ali naj vzamem samo za vsak slučaj kaj toplejšega od otroških oblačil ali kaj več? Ali pa samo oblačila za zelo vroče vreme? V zameno vas po vrnitvi zasujem z informacijami!
Lep dan & vikend želim vsem!
Živjo, mama2831!
Saj veš, da o Zakyntosu nimam informacij, samo pozdraviti sem te hotela in ti povedati, da sem vesela za vas! Sem se že spraševala, kako ste se odločili…
Samo glede oblačil. Saj veš, da na Karpathosu ful piha, ampak mi nismo niti enkrat oblekli dolgih hlač. V enem tednu pa smo uspeli umazati tri majčke z dolgimi rokavi (večinoma zaradi sladoleda, sicer bi bila ena dovolj). Po moje slabega vremena ne bo. Torej priporočam nekaj dolgega za vsak slučaj, čeprav upam, da tega ne boste potrebovali!
Želim vam lep dopust in se veselim vašega poročila z dopusta.
P.S.: Greste za en teden? Z Intelekto? Kateri hotel pa?
Ja, ugotovili smo, da je karpatos z agencijami predrag (pri Intelekti okoli 280.000 SIT za vse štiri, pri Komapsu še več – samo en teden nočitev z zajtrkom), za lastno režijo smo pa prepozni. In ker smo naleteli na tako ugodno ponudbo Globtourja (za vse 4 11 dni apartma, ki je nov, imas TV, klimo, kuhinjo, bazen… plus letalo 150.000 SIT), nismo nič oklevali, smo se kar prijavili, čeprav moj niti ne ve, ali bo v petek prost, hi hi. No, saj ima fajn šefa, pa ful nadur ta mesec.
Tudi meni se zdi, da toplih oblačil ne bomo rabili, za tamala bom vzela po dve majčki in ene tanke dolge hlače, pa bo. Moram se racionalizirat, ker povsod vzamem ful stavri “za vsak slučaj”. Mislim, da bomo kar hitro napolnili kovćke za dovoljenih 20 kg na osebo.
Seveda bom poročala, se že zelo veselim! Drugo leto pa sigurno na Karpatos, imamo telefonske številke enih apartmajev.
lepo se imejte!
Hojla,
tudi naša družinica bo v petek odletela na ta grški otok in po vsej verjetnosti tudi z istim letalom, saj smo letošnji počitniški cilj prav tako našli pri Globtourju. Mogoče se bomo pa celo videli…
Sicer pa naj bi bil Zakintos zelo primeren za otroke, mene skbi le to, da nam družbe ne bi delalo preveč komarjev…
Pa lep dan,
S.
Midva sva bila tam še preden se je naša pikica rodila. Meni osebno je bilo zelo všeč, sicer pa morate vedeti, da če želite jesti večerjo ob 19 se morete odpraviti v gostilno vsak eno uro prej, zeeeelllllllllllloooooooo so počasni. Ko se navadiš je kull. Z komarji pa nisva imela bližnja srečanja, mogoče ker sva se bolj zadrževala v hotelski sobi 🙂
Pred 5 leti so bile cene zelo ugodne, tako, da sva jedla zunaj. Glede kave, če jo pijete, naročite grško kavo (ista kot turška). Na otoku je full angelžev in ital.. Sicer midva sva se krasno imela.
Lepo se imejte na dopustu in papa
Pozdravček!
Jaz sem popolnoma sveža Grkinja, saj smo letos kar en mesec uživali v Pargi, malo višje od Zakintosa. Tudi mi smo šli z Globtturjem in smo bili zelo zadovoljni. Imam hčerkico staro dve leti in pol in smo porabili ogromno cunj. Majčke, majčke, majčke…dolgih rokav nismo imeli niti enkrat. Komarjev na tone, zato ni odveč kakšna kremica ali baygon za v vtičnico. So neverjetno prijazni (Grki namreč), se zelo trudijo, da ti ustrežejo, dobesedno so nori na otroke (moj je rekel, da če bi vsak dal en evro, ko je hčerkico pobožal, bi na dopustu živeli zastonj :))). Edino, kar me je malo motilo, so bili kar precej glasni in žal nekulturni Italijani. Ampak smo se malo bolj umaknili stran, pa je bilo vse OK. Na dopustu se pa res ne bom prepirala in jezila. Saj veš, Grki pravijo Siga, siga. (počasi, počasi). Aja, pa še nekaj…nore cene. Trgovine so obupno drage. Recimo: 1 l mleka, jogurti – 1.80 evra, voda 1,5 l – 1 evro, cela šteka pa 1.80 evra, sadje po cca. 2 evra…se kar nabere, evro tu, evro tam, aja, kepica sladoleda 1 evro. Recimo restavracije pa približno kot pri nas. Tako da se ti sploh ne splača sam doma kuhat, prideš ceneje skozi, če greš ven jest.
V glavnem, imejte se zelo, zelo lepo, uživajte, pa morda raje kakšen kilogramček prtljage manj (mojega možička še zdaj boljo roke in rame), pa dol kupi malo praška, pa samo operi.
Lep sončen dan, metuljčica