Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo gre za ščitnico?

gre za ščitnico?

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje, ki me bega. NAj najprej povem nekaj stvari o sebi. Po prvi noseččnosti se shujšala brez kakih problemov 30 kil. Namerno seveda. In sem te kilce lepo brez kakih težav ohranjala, dokler nisem drugič zanosila. Med drugo nosečnostjo sem se malce zredila…nič pretresljivega. Toda po porodu sem se začela noro redit. In sem spet na starih kilah. S tem, da sem se skoz “držala nazaj”, dvojčka sem pol leta dojila… In nikakor nisem več sklestila kil kljub temu, da se skoz trudim za to. NAjšprej sem krivila Mireno, ki sem jo dve leti imela vstavljeno. Ko sem jo odstranila, se stanje ni spremenilo. In sem malo brala po spletu, da po nosečnostirado nagaja ščitnica. Ogromno popijem vode in sem kljub temu velikokrat žejna. Se mi zdi, da če jo več spijem , da sem bolj žejna, kot če jo premalo. samo če jo popijem malo , se mi pjavljajo glavoboli.Stara sem 33 let. Včasih me tudi špika pri srcu ali pa imam močnejše bolečine(kot bi me stiskalo). Kake pol leta sem imela EKG srca vredu ( na sistematskemslužbenem regledu).
Je možno, da mi nagaja ščitnica?

To lahko odkriješ brez problema – pregledati si daj kri, če ti je noče osebni zdravnik, si jo daj pregledat privatno in takoj boš vedela ali gre za motnje v delovanju ščuitnice ali ne.
To je najzaneslivejša metoda za diagnostiko ščitničnih problemov, vse ostalo je le ugibanje in rekla/kazala 🙂

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Hvala za odgovor. Sem šla na laboratorij in sedaj čakam izvide. Po eni strani se bojim, da bi bilo kaj narobe v tej smeri, po drugi bi rada da izvem kaj mi je in da lahko potem “saniram” nastalo škodo.

Sporoči kako je šlo! Držim pesti za čim boljše rezultat. 🙂

Pozdravljeni

tudi mene zanima kako ugotoviti ali nagaja ščitnica?

Laboratorijski izvid S-TSH je 3,078 (razpon med 0,55 – 4,78), zato zdravnica pravi da je ok.

Niso pa izkazane vrednosti za FT4, FT3, TSI..Ali je potrebno, da se preverijo tudi te vrednosti ali je dovolj le TSH?

Razmišlam o samoplačniškem pregledu (morda UZ), pa me zanima kje oz. pri kom mi ga priporočate, če že plačam želim vsaj kvaliteten pregled.

Sicer se nenormalno močno potim, sem hitro utrujena, občasno imam hiter srčni utrip, sicer pa nizek pritisk..(le kadar mi ga meri zdravnik je 120/80, sicer pa danes 95/57, običajno okoli 100/65

Kaj vsebuje ta pregled? Oz kakšnega priporočate, da se res izključi nepravilno delovanje ščitnice.
Hvala in lp

Zzačetek je morda dovolj da si pregledate vse vrednosti ščitničnih parametrov v krvi (T3,T4 in protitelesa, morda tudi Tg), kar bo dalo precej dobro sliko o tem ali gre za probleme ščitnice ali ne.
Ponavadi je TSH dovolj kot pokazatelj, ni pa vedno tako.

Če bodo vsi pokazatelji v nejah noirmale, morda preden se odločite za samoplačniški pregled konzultirajte še strokovnjake na forumu Hormonske motnje? To pravzaprav lahko storite že takoj.

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Hvala

sem pisala.
lp

ojla:)

Evo, izid tsh je 1,332 ….v mejah normale. Zdaj pa en vem več, akj naj si mislim. KAj mi potem povzroča take težave?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close