Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Gre lahko za začetek multiple ali kako obliko demence?

Gre lahko za začetek multiple ali kako obliko demence?

Pozdravljeni.

Pred dnevi sem bila na MR preiskavi:

Napotna diagnoza:
Prehodna pareza levice
TIA?
Demielinizacija?

Izvid:
V možganovini so vidne drobne hiperintenzivne lezije subkortikalno obojestransko frontotemporokcipitalno – bolj izgled kroničnih ishemičnih lezij ne vidim sprememb v intenziteti signala, tudi v področju korpusa kalozuma, možganskega debla in cerebelarno ne vidim suspektnih demielinizacijskih sprememb.

Stara sem 28 let. Rodila dvakrat. Občasno se mi pojavlja dvojni vid, težave z ravnotežjem, mravljinčenje po rokah in nogah ter težave z artikuliranjem misli (pozabljanje imen, poimenovanje stvari).Pred kratkim je obstajal sum, da imam boreliozo (kožna sprememba), po krvnih testih je bil sum ovržen.

Iskrena hvala za vaš čas, mnenje in potrpežljivost.

Teja

Pozdravljeni!
V izvidu je zapisano, da ne ugotavlja sumljivih demielinizacijskih sprememb (ki nastopajo pri MS), opisane spremembe v prvi vrstici, naj bi bile ishemične (posledica pomankljive prekrvavitve).
Za podrobnejšo interpretacijo izvida boste morali verjetno kontaktirati nevrologa.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni mene prav tako zanima izvid mr kjer piše:

Preiskava pokaže v T2 IN Flair sekvenci nekaj hiperintezivnih sprememb v možganovini , lahko demielinizacijske spremembe ali druge nespecifične lezije .
Nekaj več hiperintezivnosti desno ob bazalnih ganglijih najverjetneje perivaskularni prostori.
primerni ventrikli-cavim septi proces
v zadni kotanji ni posebnosti

Mnenje drobne hiperintezivne spremembe v možganovini lahko demielinizacijske ali druge lezije.

OK kaj to pomeni in ali imam zaradi tega zelo pogoste napade migrene v zadnem mesecu sem jih mela že 5 da niti ne hodim več dežurnemu ker tako nič ne pomaga poleg tega mi desna stran večkrat na teden kr odpove in pri dežurnem dobim vedno isti odgovor da je samo migrena!!!!

Slikanje mr sem šla samoplačniško ker me itak nikamor ne dajo mene pa vedno bolj boli in me zanima če mi lahko poveste zakaj se tukaj sploh gre je to migrena ali ne?

Hvala za odgovor Maša

Pozdravljeni!
Na MR se pač ne vidi, če imate migrene ali ne in tudi sicer na izvidu ni nič takega, kar bi pojasnjevalo vaše glavobole. Izvid le opisuje drobne spremembe, ki pa imajo lahko različne vzroke. Žal izvidov MR v podrobnosti ne znam interpretirati.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close