Gre katera junija po zamrzjenčke?
Punce, najlepša hvala za lepe želje in čestitke.
Tamika, res mi je žal, da ni uspelo. Boš vidla, da bo naslednjič boljše:)
Natka01, ti bom na kratko napisala, kaj sva spremenila v prehrani.
Najprej sva izločila belo moko in vse izdelke iz nje. Sama pečeva kruh in sicer le iz ajdove ali pirine moke. Prav tako uporabljava le ajdove ali pa pirine testenine. Ne jeva nobene predelane hrane, nič ocvrtega, nobenih salam in paštet. Zadnje čase sploh ne pijem kave, prej sem pa pila le po 1 na dan. Seveda sva izločila tudi alkohol. Sama sem za nekaj časa čisto izločila iz prehrane čisto vse sladkarije, zdaj pa jem le “zdrave” (iz ajdove, pirine moke, brez sladkorja..), sladkam jih ali z yacon sirupom ali pa kokosovim sladkorjem, saj imata zelo nizek glikemični indeks. Vsakodnevno jem grški jogurt, oreščke, chia semena, laneno seme, pijeva zelenjavne in sadne sokove. Pojeva tudi veliko sveže zelenjave in ribe. Kot prilogo pa ne uporavljava krompirja ampak kakšno kvinojo, piro, ajdovo kašo in podobno. Mogoče izgleda zelo komplicirano, ampak midva sva se kar hitro navadila na novo prehrano in bova z njo tudi nadaljevala. Pred kratkim se slučajno prebrala knjigo Popolna desetka od Savine Atai in ugotovila, da je prehrana, ki jo izvajam zelo podobna opisani v tej knjigi tako, da priporočam, da si malo prebereš.
Od dodatkov sva uporabljala ogromno stvari. Mož je jedel cink selen tablete, Q10, vitamin C, vitamin E, maco, koloidno srebro, jaz pa matični mleček, folno kislino, maco, ashwagando, vitamin B, C, cink in selen, cellfood, krvomočnico. Seveda, nisva vsega jedla istočasno.
Po zadnjem postopku, ki je bil pred enim letom sem se začela ukvarjat z jogo in reikijem, skupaj sva hodila tudi na psihoterapijo (društvo List- zelo priporočam).
V zadnjem postopku je bila razlika tudi v tem, da sem bila ves čas doma (na bolniški ali pa dopustu), ogromno počivala, brala, se razvajala…
Ne vem, kaj od vsega tega je pomagalo (če je sploh kaj), ampak se sama boljše počutim, saj imam občutek, da sem sama vplivala na rezultat in da se je vse zgoraj opisano obrestovalo.
Upam, da boste tudi ostale kmalu zagledale + in držim pesti za vsako od vas 🙂
LP,
54321, hvala ti za tvoj opis sprememb……
Prehranjujem se približno tako kot ti, s to razliko, da sem jaz črtala vse izdelke iz žit
in pa mlečne izdelke, vendar sem ugotovila, da je mlečna maščoba koristna zato jih
ponovno uživam ( kislo mleko, kefir iz polnomastnega mleka ). Bom pa prebrala
knjigo Popolna desetka, čakam na vrsto…v knjižnici 🙂
Rada bi šla na akupunkturo, še nisem bila. Sem pa v prejšnjem postopku
obiskovala ga. Karmen, zdej se pa še nisem odločila, ali jo bom ali ne. Edina
ovira mi je vožnja, žal ni doma kar za mojim voglom.
Bom pa poskušala več počivat in se predvsem umirit. Res je, da sem non stop
v “muvingu”. 🙂
Natkam ni za kaj.
Pred enim od postopkov sem hodila tudi na akupunkturo, vendar sem zelo zelo slabo prenašala, zato sem opravila le eno serijo obiskov in zaključila s tem. V prejšnjih dveh postopkih (neuspešnih) sem hodila tudi h Karmen. Žel rezultata ni bilo, sem pa vseeno z veseljem hodila. Med zadnjim postopkom nisem hodila k njej, saj je bil avgust (predvidevam, da ima tudi ona kaj dopusta), ampak sva na youtube našla nekaj posnetkov refleks.masaže in me je mož pridno masiral vsak večer vse do 3 dni po ET-ju.
Tudi sama sem za cca 3 mesece iz prehrane izločila vse žitarice, zdaj jih jem (le omenjene), vendar res v omejenih količinah. Mleka tudi sicer ne pijem, od mlečnih izdelkov jem le grški jogurt (naj bi bil zelo zdrav, pa še dober mi je) in občasno kak kefir.
Želim ti vso srečo.
Si me super spomnila na youtube posnetke ref.masaže. Bom tudi jaz prakticirala tako da
me bo moj masiral, čeprav priznam, mi je blo pri Karmen super.
Aja, pa glede dodatkov….kar nekaj sem jih uživala ( cink, cellfood, vit,C,D, folna k.,
B kompleks, DHEA, radiola,…verjetno sem še kaj pozabila ), ampak trenutno imam
takšno blokado, da jih ne morem videt. Zato pavziram. Vendar vem, da je verjetno
boljš, da jih začnem jemati, ker se mi bo postopek kmalu začel.
Lp