Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Grda zabarvanost zob/karies?

Grda zabarvanost zob/karies?

Pozdravljeni,

imam vprašanje glede (verjetno) zabarvanosti zob.

Na zadnjih kočnikih imam črno obarvane pikice oziroma take manjše črtice.

Pri zadnjem obisku zobozdravnika niso nič komentirali na to, da bi bil to karies, vendar me vseeno zanima, kako bi se dalo to odstraniti, ker me prav moti?? Ali se to da morda tudi z laserjem odstraniti?

Ali gre samo za zabarvanost zob (pijem veliko kave, čajev ipd.) ali gre morda celo za nastanek kariesa (v začetni fazi)?

Boli me nič, gre za grdi estetski videz, ki me moti.

Hvala!

Pozdravljeni,

domnevam, da gre le za zabarvanje zobnih fisuric. Sicer je le te potrebno natančno pregledati, saj se tako kaže tudi začetni fisurni karies. Z laserjem lahko ta zabarvanja čudovito odstranimo, fisure pa zaščitimo, da kasneje tu ne nastane karies. Lasersko odstranjevanje kariesa je dosedaj najboljša znana metoda odstranjevanja minimalnega začetnega kariesa, saj omogoča selektivno odstranjevanje zobne substance; torej le zobne substance, ki jo je prizadel karies, ne poškoduje pa zdrave substance, kar bi sicer naredili s klasičnem vrtanjem. Odstranjevanje kariesa omogočajo le določeni tipi laserjev; visokocenovni laserji, ki omogočajo delo v trdih tkivih in jih je v Sloveniji žal zelo malo. Naša ambulanta je ena redkih, ki razpolaga s tovrstnim laserjem. Vabljeni!

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Ja jaz imam podobne težave, …samo da me zobbb zellllo boli in nimam svojega zbozdravnika stara pa sem 16 let. Glava me boli vsak teden po nekaj dni ali po en dan in ta bolečina je neznosna, … na sprednjih zgornjih dveh zobih imam nekaj pikic rjave barve, črtic, in na levi spodaj mi je pol zoba odpadlo kjer sem imela plombo a mi je po nekaj mesecih odpadla stran in od takrat me ena polovica glave boli neznosno ko druga nič, rada bi kaj ukrenila pa ne vem kaj. Prosim pomagajte!

Pozdravljeni,

menim, da ni prav nič podobnosti s prejšnjim pismom. Predlagam vam čimprejšnji obisk zobozdravnika!!

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close