Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? GRANULOZNO CELIČNI TUMOR JAJČNIKA

GRANULOZNO CELIČNI TUMOR JAJČNIKA

Pozdravljeni!
Moja sestra je imela prvo operacijo na jajčniku pred 12-timi leti. Diagnoza je bila Rak 1 stadij (granulozni celični tumor, maligna neoplazma). Takrat so ji z jajčnika odstranili bulo in je bilo vredu 10 let. Tudi rodila je sineka. Pred dvema leta je na istem jajčniku ponovno zrasel tumor, nakar so labraskopsko odstranili en jajčnik, po slabem letu dni ji je na drugem jajčniku kateri se je držal skupaj z debelim črevesom zopet zrasel tumor in so ji sedaj odstranili še preostali jajčnik ter maternico in tudi delček črevesa, tako da ima sedaj začasno do dve leti stomo. Konzilij je odločil, oz. ji je dal na izbiro 4 kemoterapije ni pa nujno. Odločila se je za kemoterapije, vendar so po dveh kemoterapijah zmanjšali dozo oz. eno zdravilo ukinili ker so že po dveh kemoterapijah markerji padli, tako da je imeli še dve kemotarapiji milejši ali kako naj se izrazim. Povedali so da je bila operacija uspešna in da je zato lahko izbirala med kemoterapijo ali ne, ker so kiruršo vse odstranili.
Sedaj je bila po treh mesecih na kontroli in so izvidi vredu. Zanima me kakša je možnost ponovitve oz. če je možno da se ne ponovi glede na to da se je po enem letu ponovilo. Vem da je vedno možnost ponovitve, samo zanima me, ali je mogoče sploh upati da se sedaj ne ponovi, čeprav pravijo da ko se ponovi to ni več možno. Zanima me še kakšna oblika raka je GRANULOZNO CELIČNI TUMOR MALIGNA NEOPLAZMA.

Najlepša hvala za odgovor upam da ste razumeli kaj me zanima.

Lep pozdrav.

Aleksandra

New Report

Close