Granuloma annulare
Pozdravljeni!
Teden dni nazaj so se mi na obeh straneh na vratu pojavili kot podkožni mozolji…zadeva je vedno bolj rasla ter postajala boleča in srbeča (cca.3cm torišča dvignjenega robu). V petek sem obiskala osebnega zdravniki, ki mi ni znal povedati kaj bi to lahko bilo-rekel je, da kaj takega še ni videl, sploh pa ga je zmotila simetrija-na obeh straneh vratu. Dobila tablete in mazilo kot za herpes zoster (jemala od petka do ponedeljka) V ponedeljek sem dobila napotnico za dermatologa, ter pri dermatologu dobila mazilo Beloderm in tablete Medrol. Moram pripomniti, ta tako neprijaznega zdravnika že v življenju nisem srečala!!!!! Kar sem ga vprašala mi ni odgovoril, niti mi ni povedal diagnoze, rekel je samo…trajalo bo kar nekaj časa, v lekarni imate recept, adijo?!?!?!?!?!!?!? Na izvidu sem nato prebrala, da je postavil diagnozo RANULOMA ANNULARE. Sedaj pa se mi zdi, da se zadeva še kar širi in vedno bolj srbi.
Mi lahko poveste kaj več o tej diagnozi, saj ko berem stvari na spletu, dobivam različne informacije, predvsem o tem ali se zadeva ob jemanju tablet ustavi ali ne ter koliko časa zadeva lahko traja. Skrbijo pa me tudi stranski učinki tablet…niti mi ni dal podatka koliko časa jih jemati?!?!?
Hvala za odgovor!
Sandra
Pozdrav!
Granuloma anulare so vnetne spremembe s povdarjenim robom, center je vleknjen, so lahko od nohta do otroške dlani velike, se lahko širijo, jih je lahko več, so pa zalo redko na vratu.
Zakaj nastajajo ni jasno, diagnoza je potrjena z odvzemom kože, če se spremembe širijo.
Terapija je ta , ki jo imate ena od začetnih, če ne pomaga, potem pa je potrebno iskati druge variante.
Lp