Najdi forum

Lepo pozdravljeni,

Že zadnje tri mesece me vsake toliko izredno zabolijo zobje in dlesni na desni strani spodnje in zgornje čeljusti. Bolelo pa me je samo ko sem jedla. No ko se je ves cirkus v službi zaključil sem se odločila da si uredim zobe. In sem bila enkrat pri svojemu zobozdravniku in mi je popravil eno plombo. Potem ko sem prišla drugič sem mu rekla da me še vedno tako boli. In je pogledal in mi je rekel, da se bo treba znebiti modrostnega zoba desno spodaj. In je to tudi včeraj naredil in me poslal še na slikanje. In ko sem mu danes odnesla rtg sliko mi je rekel, da je še nekaj korenine ostalo in da imam granulom.

Zdej me je pa na smrt strah in sploh ne upam v torek ponovno k njemu, ker me je že učeri, kljub 2 inekcijama izredno bolelo. Kako poteka zdravljenje tega in ali je res da od tega kar zobje odpadejo. Jaz sem imela celo življenje dobre in kvaliete zobe in sem sedaj v čisti paniki.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana Gogi,

glede na to, da omenjate, da vas je poseg kljub 2 anestezijama zelo bolel ter da so po ekstrakciji v rani ostali deli zoba, predvidevam, da je bila ekstrakcija zelo težka. Zdravljenje zaostalih korenin pač poteka tako, da jih moramo odstraniti; to lahko naredimo takoj po posegu ali pa kasneje, vendar je po zacelitvi rane potrebno ponovno pripraviti predel, kjer naj bi se korenine nahajale.
Granulom pa naj bi pomenil, da imate kronično vnetje ob korenini zoba, ki je že povzročilo spremembe v kostnini ob zobu in je zaradi njega potrebno zdravljenje zoba. Zaradi granuloma pa zobje ne odpadejo….

New Report

Close