Granulom
Pred tremi leti mi je zdravnik zdravil šestico. Pred 14 dnevi se mi je del krone zlomil in sem odšla k zobozravniku, ki je zob odprl, ga očistil, in vstavil antibiotike, ter zob začasno zaprl.
Zob me je začel boleti, čez 2 dni so bolečine postale neznosne, zato mi je zdravnik zob odprl. Kljub temu me je zob še vedno bolel, in on mi nato odprl dlesen, ter vstavil neke trakce. Po treh dneh mi je ponovno vstavil antibiotike in zob ponovno zaprl, ker so se bolelečine malo zmanjšale.
Zdaj čutim bolečine v okolici zoba, ne vem pa točno ali zaradi zoba ali dlesni…
Prosim da mi svetujete, ker sem že 14 dni na hudih pomirjevalih, oz. tabletah proti bolečinam itd.Naj zob spulim, ali obstaja še rešitev za ta zob?
Lep pozdrav
Katja
Spoštovana Katja,
žal vam ne morem dati odgovora,kaj se bo zgodilo z vašim zobom.Za napoved izida zdravljenja je potrebna vsaj še rentgenska slika,nič manj pomemni pa niso tudi simptomi in znaki,ki jih vaš zobozdravnik opazuje pri pregledu.
Če so bolečine neznosne,bo vsekakor potrebno nazaj k zobozdravniku,ki se bo na osnovi vseh informacij,ki jih ima o zobu,odločil kaj storiti.
Prav gotovo pa nam je v interesu ohraniti vsak zob čim dlje,čeprav ne za vsako ceno.
Lep pozdrav!