Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Mene pa zanima, če so naslednji znaki, ki jih imam, simptomi granoloma in kaj se v primeru, da imam granolom da storiti!

V spodnji čeljusti se mi je mislim, da pod korenino zoba naredila bula. Za to bulo ne vem točno, če vsebuje gnoj, vendar pa je precej velika. Nad to bulo imam zelo zanemarjen zob, ki ima pri strani majhno luknjo, ki jo mislim iti popraviti. Ko z zobno ščetko drgnem to luknjo iz nje prihaja zelo velik smrad, ki po mojem mnenju prihaja iz bule pod zobom.

Prosim če mi lahko odgovorite na vprašanje in hvala lepa za odgovor!

Spoštovani Rok,

kaj točno je pod vašim zobom, vam takole na pamet težko povem. Vsekakor je zelo modra odločitev, da se boste odpravili k zobozdravniku.
Glede na situacijo, ki jo opisujete, pa mislim, da ta luknjica na “zelo zanemarjenem zobu” le ni tako majhna ( kot ste napisali ). Smrad, ki ga omenjate, je lahko posledica razpadanja ostankov hrane , ki se nabirajo v luknji ali pa res izvira iz notranjosti zoba.
Potreben je temeljit pregled zob in ustne votline, rentgensko slikanje zoba ( in verjetno cele čeljusti ), natančna diagnostika obolelosti prizadetega zob in nato zdravljenje. Potek zdravljenja je težko napovedati, možno je vse – od dolgotrajnega konzervativnega zdravljenja, kirurške terapije ali celo ekstrakcije zoba.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close