Najdi forum

Spoštovani!
Pred dvema tednoma sem opazila, da me, če pritisnem ob spodnji del nosnice zaboli. Zgornja desna enka je bila vedno bolj občutljiva, predvsem na vroče-hladno.
Rentgen je pokazal črno piko na vrhu korenine, zunaj zoba – bil naj bi granolom. Zobozdravnica je zob odprla, vendar ko ga je čistila z iglami, je bila zelo presenečena in jezna hkrati, saj je bil zob čist, niti najmanjšega sledu o kakšnem gnoju. Trenutno imam v zobu zdravilo in čez teden dni naj bi zob zaprli.

Zanima me, ali to pomeni, da je zob zdaj mrtev?
Ali je bilo res potrebno zob odpreti, saj je rentgen pokazal piko zunaj zoba?
Kaj storiti, če bo bolečina zunaj zoba ostala kljub trenutnemu zdravilu v zobu?
Čez poletje sem opazila, da imam v desnem ušesu rjavo-zelen izcedek neprijetenga vonja. Zdravnica je rekla, da to ni nič in mi ušesa niti ni pogledala. Uho ne boli, morda le na trenutke neprijeten občutek. Poleg tega imam tudi kronično vnetje žrela.
Ali je možna povezava med desnim ušesom in desno zgornjo enko?
Čez poletje sem opazila tudi , da mi srce večkrat na dan nepravilno bije in tudi zaboli. Občasno imam mravljinčasto levo reko.
Prosim za nasvet. Stara sem 30 let.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovana maramara,

če je rentgenski posnetek pokazal spremembo v obzobnih tkivih, samo čiščenje koreninskih kanalov pa ni bilo boleče, potem je bil zob zagotovo “mrtev” in vas količina gnojega iztoka ne sme obremenjevati. Sicer pa obstajajo diagnostični pripomočki, ki nam pomagajo ugotoviti, ali je zob mrtev ali ne, da ne delamo kar “na slepo” in ne dvomim, da jih zobozdravnica pred čiščenjem kanala ni uporabila.
kakšne posebne povezave med sekalci in ušesi ni, vseeno pa bi svetovala vsaj pregled ušesa.
Glede srca se posvetujte s splošnim zdravnikom, sama imam premalo znanja za nasvet na tem področju.

Spoštovani!
V sredo med čiščenjem zobnega kanala me je rahlo bolelo, le ko je zobozdravnica z iglo šla globoko,me je zelo hudo zabolelo. Ali je bil zob vseeno še živ? Vmes, ko me je še malo bolelo, me je zobozdravnica enkrat vprašala. če me boli, a sem ,ker sem imela usta odprta, lahko le nekaj zamomljala.
Igle so bile brez gnoja. Kako je to mogoče?

Včeraj mi je zamenjala zdravilo v zobu. Eno uro kasneje me je zob začel hudo boleti. Bolečine so bile neznosne. Čez noč se je počasi umirilo.Kaj bi bil vzrok tej bolečini?
Zdaj čutim bolečino le še na dotik.
Po enem tednu zdravljenja še vedno čutim enako bulico in bolečino. Nič se ni izbolšalo, morda se je še malo poslabšalo. Ali menite, da bi bil potreben kirurški poseg? Če ja, koliko je čakalna doba?
Hvala in lep pozdrav

Spoštovana maramara,

verjetno vas je bolelo, ko je zobozdravnica z iglico “zadela” periapikalni predel (obzobna tkiva), ki je oživčen.
Osebno menim, da je zobozdravnica naredila napako, ko je govorila o gnoju, ker ga sedaj tudi vi nestrpno pričakujete. Če je sprememba kronična (se pravi, da traja dalj časa), potem se na kosti lahko pokažejo spremembe, gnoj pa sploh ni nujen.
Bolečine po čiščenju kanalov so možne, pomembno je, da izzvenijo.
Samo zdravljenje zoba pa lahko traja precej dolgo, še posebej, če je sprememba na kosti večja. Ko spontane bolečine izginejo, je potrebno kanale izpirati in vstaviti novo zdravilo v nekajtedenskih razmikih. 1 teden je definitivno premalo za oceno uspešnosti zdravljenja.

Spoštovani!

Hvala za vse vaše odgovore. Imam le še eno vprašanje. Moja zobozdravnica nima koncesije in je vse samoplačniško. Zanima me, če bom v primeru da me pošlje na čeljustno kirurgijo, tam tudi upoštevana kot samoplačnik? Ali mi lahko tudi splošna zdravnica napiše napotnico?
Lep pozdrav

Spoštovana maramara,

zdaj ste me pa “Našli”. MOram priznati, da ne vem, kaj pomeni za vas, če vas na sekundarni nivo napoti zobozdravnik zasebnik brez koncesije.
Mislim, da napotnico še lahko napiše splošni zdravnik, vendar tudi v to nisem prepričana, ker se stvari stalno spreminjajo.
Žal vam tokrat nisem v veliko pomoč:(.

New Report

Close