Najdi forum

gradnja s siporeksom

zdravo!

Se je je kdo lotil?
Kako je sšo?
Ste sami gradili?
Kaj pa finančna plat?
Kdaj se obrne?
kolega mi je rekel da celo začetnvložek ni tako velik, da se za voljo izolacije, ki je ne rabiš in grobih ometov, da veliko prišparat.

kaj mislite

pa baje je zelo preprosto graditi!

hvala

lpap

Midva sva zidala sama iz siporeksa, račun za zidake naju je prišel okoli 2 mio za P+M za hišo veliko 14*10,5 aja pa v mansardi nismo delali predelnih sten, le okoli stopnic. Zidanje je šlo zelo hitro, lahko rečem, da smo v 4 vikendih zazidali pritličje in za mansardo smo porabili kake 4 dni. Ti pa lahko povem, da se da kar nekaj prišparati pri notranjih ometih, kajti iz ene vreče lahko narediš 4-5 m2 stene, če pa daš delat strojno te pa pride okoli 1.400sit/m2. jaz mislim, da gre največ denarja na začetku za gole zidake, no če bi delala iz porotherma ali iz navadnega zidaka bi naju prišel notranji omet strojno-1.500 sit, no saj teh 100 sit se ne pozna toliko, baje pa da je veliko boljša izolativnost in se da nekaj prišparati pri kurjavi, ti pa lahko povem, da bo poleti boljša hladnost v hiši , ki je zidana iz Ytonga kot pa v hiši iz skoka. Ko je bilo zunaj okoli 26 stopinj je bilo v hiši prijetno hladno, ne preveč ampak aravno prav.Kako se obnaša pozimi ti ne morem zaenkrat še povedati.

Aja z siporeeksom se da v zelo kratkem času vselit.

Tudi naša hiška že stoji, zidali sami, samo pozitivno lahko govorim o firmi Xella. toplo priporočam tistim, ki dolgoročno želite energijsko varčevati in večino sami narediti. Tudi nas je opeka stala cca 2 mio. Mi smo bili še tisti srečkoti, ki smo dobili lepilo za celo bajto gratis. Ne priporočamo pa za zidanje s to opeko kakih “šiptar” zidarskih mojstrov. Kakstrofa. mož jih je dobesedno nagnal. Bi porabili lepilo za celo bajto kar v štartu.

jap , teodora, tudi mi smo imelo to akcijo – lepilo in prevoz zastonj. zidanje pa je res enostavno, vprašaj pupiko, sem ji po ZS razlagala, kakšni so postopki in jih vzpodbujala k lastni gradnji. pa smo vsi postavili hiške sami, pa še bolj natančno kot “stari” zidarji. delo je res enostavno, obrni se direkt na podjetje Xella. mi smo dali za atrijsko, – samo pritličje, 1,4 mio. + lepilo gratis.

lp

New Report

Close