Gradnja hiše
Lep pozdrav!
Zanimam se za gradnjo stanovaske hiše, ki naj bi se pričela proti koncu letošnjega leta oz v začetku prihodnjega leta. Ker pa bi rad vedel približno ceno gradnje stanovanskega objekta bi prosil, če ima kdo kakšen izračun hiše TINA od YTONG
http://www.xella-usa.com/html/slo/si/5907.php.
Izračun naj bi vseboval izgradnjo s materiali Ytong ali standardna gradnja (cegli):
– materiale kateri so potrebni za hišo TINA od temeljev do strehe,
– material za notranje fine omete,
– strešne in stropne plošče,
– dimnik.
ali za hišo katero sem zasledil na internetu in je drugače v montažni izvedbi
CLASSIC- REGINA 127
http://www.lumar.si/si/montazne-hise/classic/q/podrobno/regina-127-0.
Izračun naj bi vseboval izgradnjo hiše s materiali Ytong ali standardna gradnja (cegli):
– materiale kateri so potrebni za hišo od temeljev do strehe ,
– material za notranje fine omete,
– strešne in stropne plošče,
– dimnik.
Iščem tudi najboljše,najkvalitetnejše podjetje, ki bi bilo pripravljeno sezidati eno od teh dveh hiš. Gradnja naj bi potekala v Škofji Loki.
Lep dan vsem.
V obeh primerih ti izračun naredijo v firmah.
Samo ceno hiše ti bo izračunal projketant, saj bo naredil projektantsko oceno investicije. Lahko da ti bo naredil tudi popis del in količin; iz tega si lahko sam ali daš izdelat ponudbo, izračunaš ceno sam.
Dokler ne boš imel popisa del in količin (PZI gradbenih konstzrukcij) je to bolj “sizifovo delo” ali kar čez prst. Menim, da s takšno oceno ne boš zadovoljen.
Računaj 900€/m2 in boš dobil približno ceno objekta/hiše.
LP
Met ce vas zanima, imamo gradbenega izvajalca, ki nam je zidal hiso v Tolminu, je pa podjetnik iz Lj. Ytong je z pohvalami ocenil njihovo delo. Imeli smo Ytong varcno hiso PIKA. z malo dodanimi terasami ter nadstreski. V koncni izdelavi je le malo vecja. Ce vas zanima mi pustite sporocilo tukaj in vam bomo posredovali kontakt
Lep pozdrav!
Kekc seveda me zanima kateri izvajalec vam je sezidal vašo hišo.
Kontaktne informacije izvajalca mi lahko pošlete na: [email protected]
Hvala.
Tudi midva se odločava za gradnjo hiše tam do 140 m2. Parcelo imava veddar še ni komunalno urejena. Doma sva na Koroškem, Mislinja. Verjeto bo klasična gradnja ali Ytong. Oba sva kar se tega dela tiče kar mojstra(zidanje, kitanje, knauf, elektrika, keramika,…)
Kaj mislite koliko bi naju prišlo, da bi bila hiška pod streho in zaprta…
HVALA
Vodenje in izvajanje gradbenih del, Jože Mehle s.p., Šmarje Sap
Poleg gradenj stanovanjskih objektov(tudi dvojčki, trojčki), ponujamo še izkope, prevoze materiala, pluženje, zunanje ureditve(dvorišča, nasipi, škarpe), izposoja težke gradbene mehanizacije, priprava terena za montažne hiše, nadzore, statiko, ipd. Za ogled referenc, predračun ali če vas kaj zanima, lahko pišete na [email protected]