Najdi forum

Gradbeno dovoljenje

Mi lahko kdo pove, koliko plačaš pri gradbenem dovoljenju na upravni enoti? To pomeni po plačilu komunalnega prispevka na občini in po plačilu soglasij za Elektro in Vodovod.
Hvala

Pozanimaj se ,kokr vem je nek popust za mlade družine pa nisem čist sigurn….(ali pa ste še oproščeni)

To velja za komunalni prispevek ali za takso?

Taklsa za izdajo gradbenega dovoljenja je glede na višino vrednosti projekta
Menda se giblje cena za objekte od vrednosti 1 miljona do 10 miljonov, pol pa od 10 do 100 miljonov.
Za bajto vsekakor padeč v drugi cenovni razred, torej vrednost projekta nad 10 miljonov: taksta enih 52.000 sit.
taksa za mlade družine pa je okoli 24.000 sit. Kaj je pojem mlada družina, ti bodo obrazložili na Upravni enoti, menda pa morata biti oba pod 30 let in vsaj eno dete.

Popravek – takse za mlade družine je za 850 sit (plačaš samo za vlogo)

– pogoj:noben izmed staršev ni star več kot 30 let neglede na starost otrok

ali

– pogoj:noben izmed staršev ni star več kot 35 let in še noben izmed otrok nni šolo obvezen

Kot je rekla Naja 52000 plus 0.03% od zneska nad 10 mio.

Vse piše na straneh upravnih enot.

jih zmotila sem se, tukaj citirano:

V skupni višini 3050 točk (51.850,00 SIT) za vrednost objekta 10 milijonov tolarjev in za vrednost nad 10 milijone tolarjev do 100 milijonov tolarjev še 0,01%

JA samo ,če so mlada družina so oproščeni, oz. plačajo nekaj minimalnega.Komunalni prispevek pa plačate glede na minula vlaganja v infrastruktura ni ni vezan na noben pogoj družine .Razlikuje se od občine do občine.NAs bo prišel 235.000 sit,kar je zelooo poceni(glede na naš priemr).Na občini (okolje in prostor) ti lahko lepo povejo kolko te bo prišlo.

Igor, pod katero občino pa spadaš?

Sorry, sem res zgrešila.
Malde družine imajo kao oproščeno.
Tistih 24.000 pa bi plačal tisti, katerega vrednost projekta bi bila po 10 miljonov.
Hvala za popravek.
Je že 4 mesece mimo, pa sem malo zabluzila

Mi spadamo pod Radovljico.Samo glede na to, da bomo pridobili na novo 75 m2 in bomo imel že od prej 50 m2 bivalne površine, naas pride v sorazmerju s tem malo manj.Niammo greznice in smo bolj na vasi(2 območje če se ne motim).Če pa si iz ljubljane, bi lahko plačal za isti primer tudi do 2x dražje.

Igorx:upravna taksa je za vsa območja v naši državi enotna.

Razlikuje pa se višina komunalnega prispevka – od občine do občine je višina komunalnega prispevka različna.

Govoril sem glede na našo kvadraturo je cena komunalnega prispevka pač takšna.Pri taksah pa se upošteva vrednost predvidenega objekta in glede na to obračuna upravna taksa.

Kar se tiče komunalnega prispevka, v naši občinije pravilnik, ki je objavljen tudi v uradnem listu, tako da je vse črno na belem. Edino, kjer lahko karkoli dokazuješ oz. spremijaš znesek odmere (poleg sveda logičnih, površina hiše in površina parcele = oboje je vključenov izračun) je procent komunalne opremljenosti območja.
To pa postane že skoraj prezepleteno za razlagat.

Sicer se pa strinjam z zgoraj navedenim, le način izračuna komunalnega prispevka je urejen zelo različno po občinah.

New Report

Close