Najdi forum

Pozdravljeni!

Stara sem 2o let in težko izgovarjam šumnike( jih ne izgovarjam prav). Zanima me, ali se to “da odpravit” oziroma kako? Naj se prijavim k logopedu?
Stvar me zelo obremenjuje, sploh zdaj ko studiram in veliko nastopam…

Lp,

ajša

Ajša,

tale forum vodiva dve moderatorki. Petra T. je logopedinja, ki pa je že precej časa odsotna zaradi bolezni sinka.

Z mojega vidika bi bilo seveda smiselno, da obiščete logopeda, če vas govorna težava, ki jo opisujete, obremenjuje in ovira.
Nič niste napisali o tem, kako ste z njo shajali skozi osnovno in srednjo šolo. Ali je res tako zelo izrazita, ali jo mogoče sedaj, ob večjih zahtevah in pričakovanjih do sebe doživljate kot bolj izrazito.
Kako je med vrstniki, prijatelji, znanci? Kako reagirajo. Ali gre mogoče le za posebnost, ki se je okolica hitro navadi in jo potem sploh več ne opazi (in je stvar bolj moteča za vas, kot za okolje …)

lep pozdrav
Francka

pozdravljeni!

Stvar je v tem, da me kaki novi znanci vprašajo, ali nosim zobni aparat.
Skozi srednjo in osnovno šolo sem imela prav tako nekaj problemov, vendar ne kakih drastičnih.
Stvar je vsekakor bolj moteča zame kot okolico. Bi bila pa mnogo bolj samozavestna, če bi se ta stvar uredila. Navadno zavestno uporabljam besede brez /čim manj šumnikov.

lp,

ajša

Ajša,

bilo bi škoda, da vam neka posebnost v toliki meri “greni” življenje. Zato kar k logopedu na pogovor in posvet o tem, kaj lahko storite, da se boste bolje počutili, kar bo zagotovo ugodno vplivalo tudi na vašo samozavest.

Lep pozdrav
Francka

New Report

Close