Najdi forum

POZDRAVLJENI! IMAM 4,5 LET STAREGA SINA, KATERI ŠE NE ZNA IZGOVORITI ČRKE R,Š,Č,VČASIH TUDI H.ZANIMA ME ALI JE VZROK TEMU KER ŽE OD MALEGA DIHA SKOZI USTA IN IMA HUDE LARINGITISE.PRVI SIN NI GOVORIL DO TREH LET VENDAR KO JE SPREGOVORIL JE ZNAL VSE ČRKE.
ZA ODGOVOR SE VAM ŽE V NAPREJ ZAHVALJUJEM.

KRISTINA

Kristina,

Vzroki za napačno izreko glasov (glasove izgovarjamo, črke pišemo in beremo) so različni. Ustno dihanje (ali tudi smrči med spanjem?) in pogosti laringitisi lahko povzročijo motnje izreke glasov, lahko pa se vzrok za napačno izreko Š, Ž, Č in R pri vašem sinku skriva tudi drugje.

Med otroki so velike razlike – medtem ko eni vse glasove izgovarjajo že pri 3. letih, drugi npr. R pridobijo šele tik pred šolo.

Na splošno velja (merila so malce drugačna pri otrocih s posebnimi potrebami, npr. CP), da naj bi pri 5. letih otrok izgovarjal vse glasove pravilno. Pred vstopom v šolo bi otrok moral vse glasove pravilno izgovarjati in jih med seboj razlikovati.

Svetujem vam, da poiščete pomoč logopeda. Ta vam bo pokazal vaje, kako boste glasove pridobila.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

…OBIŠČI LOGOPEDA ČIMPREJ !!!
….imam sina, ki je prav tako imel probleme, ampak po 5 obiskih pri logopedinji in vajah, ki sva jih dobila za domov…so težave izginila…nikoli ne bi verjela, da z tako lahkoto…veliko sreče ti želim

lp, gita

New Report

Close