Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Goveje meso

Goveje meso

Pozdravljeni !
Zanima me ali je bilo z zakonom prepovedano, da nasi otroci v vrtcih in solah ne smejo uzivati govejega mesa, saj ima moj otrok na jedilniku govejo juho in kuhano govedino in kaj vi mislite o uzivanju le te pri otrocih
Hvala za odgovor
Franc

Spoštovani!

Kot je meni znano zakon v tem smislu ni bil sprejet, možno pa je, da so bila navodila o prehrani predšolskih in šolskih otrok predpisana v kakšnem podzakonskem aktu. Svetujem vam, da se obrnete na Ministrstvo za kmetijstvo ali šolstvo. Znano mi je, da so nekateri vrtci in šole ukrepali sami in iz jedilnikov odstranili govedino in drobovino.

Glede na zmedo, ki vlada med strokovnjaki glede bolezni norih krav, vam lahko posredujem le svoje osebno mnenje. Če gledamo strogo iz stališča možnosti okužbe, se ji v bistvu sploh ne moremo izogniti, razen če postanemo vegani (različica vegetarianstva, brez mlečnih izdelkov, rib in jajc – zgolj zelenjava in žitarice), izogniti se je potrebno tudi vsem tistim izdelkom, ki vsebujejo komponente, izdelane iz govedi npr.: želatina (kreme, sladice, pudingi, kapsule), kocke za pripravo juh in omak, kreme s kolagenom in verjetno še mnogo stvari, ki jih uporabljamo, pa sploh ne vemo, kaj točno vsebujejo.

New Report

Close