Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Gotovi parket ali navaden parket?

Gotovi parket ali navaden parket?

Kaj je boljse dati v dnevno sobo: gotovi parket (pobrusen in polakiran) ali navaden parket in ga se pobrusit in polakirat (3 dni)?

LP!

zame ni dvoma – prvo. Pa še tovarniško lakiranje naj bi bilo boljše od tistega, ki ti ga bo naredil nek fušar. Pa nimaš velikh fug, prašenja, smrdenja, je hitreje itd.

Naj pristavim še svoj lonček…
Koliko pa ropota gotovi parket, če se po njem hodi, v primerjavi s klasičnim parketom ali pa navadnim laminatom?

Kako pa je s kasnejšim brušenjem?

Morda kdo ve, kakšna sta njegova višina v mm in kakšne so cene.

Lp Joan

Pa en lep dan želim, Joan

Joan,

v dnevni sobi imam položen gotovi parket. Ne zdi se mi, da bi ropotal, hodim v navadnih copatih, za čevlje pa ne vem.

Če me spomin ne vara je debelina parketa 12 mm (+ “dilca” na katero je pritrjen) in je primeren za cca 2-kratno brušenje brez problemov.

Kupila sem ga pa ravno s tem namenom, da ga položim in takoj hodim po njem. Jaz sem zadovoljna.

Lp, Petra

Mi smo se odločili za klasični parket. Cena je nižja in za moje pojme je izgled boljši. Prijetelji imajo gotovega in po 2 letih so fuge kjer so plošče skupaj kar precej vidne. Meni ni všeč.

Definitivno za klasičnega; to pa zato, ker so deščice bistveno debelejše, zato je parket boljši toplotni izolator, hoja po njem je mehka in nič toga in ga čez leta, ko je potrebno narediti popravke brez težav lahko obrusiš tudi do več kot 5 mm brez škode oz. strahu, da bo potrebno menjati določene deščice. Tudi dvigovanja je manj, če je pravilno položen.

Naj povem še to, da imajo moji staši hišo s 110 let starim klasičnim parketom, ki je zelo lepo ohranjen, nič poglodan od črvov – skratka sedaj, ko je prelakiran, kot nov……

Lp,

Alias prva

New Report

Close