Najdi forum

Gotovi parket

Ali ima kdo izkušnje s gotovim parketom.

LP

Kako se ga polaga, kolikšna je cena in kje se kupijo pripomočki za polaganje? Namreč rad bi se lotil polaganja v lastni režiji. Nikoli še nisem kaj podobnega počel. Ka mi predlagate?

LP

Tudi mi smo razmišljaji o gotovem parketu, pa so nam vsi odsvetovali, ker so fuge kar precej vidne.

če je dober parket (sistem klik), fug ni opaziti, še posebej, če jih dodatno lepiš, lahko tudi lepiš po celotni površini direktno na estrih. pa tudi nov parket moraš pustiti ležati nepoloženega nekaj dni, da se “navadi” na klimo prostora. predlagam parkete kot so Haro, Tilo… Zraven dobiš tudi navodila, ki so dobro napisana in je polaganje zelo preprosto. Pa tudi odvisno od lesa, nekateri se bolj raztezajo kot drugi, pri recimo spremembah vlage, temperature. dobiš pa tudi parket dimenzij lesenega poda, kjer polagaš 4m dolge deske, ki so 18cm široke. tako so tla veliko lepša, enostavnejša za polaganje, slabost je edino cena… (nad 12.000sit/m2).

Hulk, ali imaš mogoče ta napisana navodila polaganja gotovega parketa (220x 18).in ali mogoče veš kje se lahko kupi material, ki se uporablja za polaganje gotovega parketa?
ciao

To je enostavno panelni parket. Tovarniško lakiran in na deskah kot zgoraj rečeno. Lepi se na primerno podlago s toliko lima, da med fugami mal ven pogleda (torej se fuge dobro zlepijo) pol pa s krpo lim zbriše. Sicer ma tudi pero in utor, rabiš pa orodje za zabijanje in dobro žago.

BTW: tovarniško lakiran panelni parketj je boljši kot vsak doma lakiran… fug se pa praktično ne vidi… Je pa seveda primeren za ponvno brušenje in lakiranje. Išči pod “panelni parket” za več info.

to, kar sem imel v mislih, je navadna deska brez panel, debela 15-20mm, včasih je iz treh plasti različnega lesa, še posebej, če hočeš direktno lepiti na estrih. lahko je pero/utor z vseh strani ali pa klik. ker gre za dokaj velik kos lesa, ki mora biti brezhiben, je cena temu primerna. pri teh podih so fuge do neke mere celo zaželjene, eni modeli imajo celo nekoliko pobran rob, da se nato lepše vidi.
navodil nimam v elektronski obliki, napisana in narisana so v tilo prospektu, kjer piše, da še obširnejša dobiš v vsakem paketu. če si iz lj, ti ga lahko dam, lahko pa tudi pišeš na stajerles, meni so ga hitro poslali. poskusi še na spletnih straneh, ponavadi imajo navodila v pdf.

Polaganje tega parketa je zelo enostavno, vendar pa je res potrebno imeti pravo orodje,V kolikor nimaš orodja se tega ne loti sam.

Lahko mi pišete na e-mail pa vam dam bolj podrobne podatke.

Lp s.o.s

New Report

Close