Najdi forum

gostinski tehnik iščem zaposlitev

Gostinski tehnik, iščem zaposlitev kot kuharica ali vodja izmene.
Imam 10 let delovne dobe, 2 leti v gostinstvu, med drugim tudi v renomirani restavraciji poznani doma in v tujini. Moja specialiteta so tople in hladne predjedi-zanima me uvajanje inovativnih elementov v klasično kuhinjo.
V poštev pride Bled in okolica, ter samo popoldansko oziroma večerno delo zaradi študija na višji šoli, dnevi niso pomembni. Pričakujem plačilo od 235.000 sit za 40 urni delovnik, odvisno od pozicije. Zdravniški pregled in hig.minimum opravljeni, poznavanje HACCP-ja.

Marijana

Nisem hotela, da bi to izpadlo vzvišeno ali kaj takega. Želela sem s tem reči, da ne bom pustila enega dela za drugo, ki bi bilo manj plačano kot prvo. Saj to je verjetno čisto logično kajne?

Oj, ujk, ti žal ne veš, kako dobro so plačani kuharji, pa še nujno ni , da imajo tehnično šolo. Ker jih zelo primanjkuje, so jih začeli dobro plačevat, kar je sicer tudi prav, ampak, nastale so pa take strašne razlike med različnimi profili tehnika, da je joj. Plača, ki jo navaja isabella, je dokaj običajna za kuharja, samo ne vem pa, če lahko še izbirajo delovni čas.
Tako da, isabella, kar išči, ne bo problem dobiti službe v gostinstvu, kolikor vem tudi na Bledu in okolici ves čas iščejo kuharje, le ta pogoj o delovnem času me malo skrbi. No ja, mogoče pa ne bo problem, če naletiš na firmo, kjer bo nekdo v ekipi hotel delati samo dopoldan.

Veš ribca, saj jaz bi dejansko delala v manj ugodnem delovnem času. Saj večina želi delat samo od 7 h do 15 h.

Kar se tiče plače, pa je treba vedet, da se to delo opravlja ob sobotah, nedeljah in ob praznikih, večinoma popoldan in do poznih nočnih ur. Za nas ne bo nihče sprožil referenduma, pa tega niti nočemo, niti pričakujemo.
Pa naj mi pove nekdo, ki dela od 7-15, koliko bi za svoje delo zahteval plačila, če bi moral delati recimo za 1.in 2.januar, potem pa še vse nedelje v mesecu? In to ne govorim en praznik na leto, ampak vse!
Se bo reklo, saj zato ste pa plačani. Ja, to je to.

Poleg tega pa še to. Dosti gostilnskih lokalov ponuja izredno nizko plačilo za tako zahtevno delo. Zato tudi ne najdejo primernega kadra, ki bi to delal za malo denarja. In zato se še toliko bolj govori, da kuharjev primanjkuje, saj kateri pa bi delal zgoraj omenjene urnike za 100 do 150 tisoč plačila. In tako potem zaposlujejo ljudi brez izobrazbe ali pa z najnižjimi možnimi šolami.

Sem pa na srečo že dobila eno ponudbo preko enega drugega oglasa, a je še vse v dogovarjanju. Tako, da mislim, da se bo vse dobro izteklo.

Srečno,
Lep pozdrav, I.

kopiram starejši post s tega foruma, verjetno že malo prepozno pa vseeno

Avtor: pikica_
Datum: 28-03-06 15:14

Iščem kuharja, kuharskega pomočnika ali osebo, ki kuha s srcem… za pripravo hrane brez mesa in mesnih izdelkov. Ker se zavedam kako pomebeno je to delo sem pripravljena tudi dobro plačati. delo ponujam na območju gorenjske natančneje v bližini bleda. vec informacij na [email protected]

New Report

Close