GOSTILNA GULIVER V LJUBLJANI
V soboto smo bili v GULIVER gostilni v Ljubljani.Natakarju smo rekli naj nam prinese jedilni list, pa je rekel, da nam bo kar on priporočal, ker imajo gužvo in so nekaj že kar pripravili, da bo šlo hitreje.Že to nam ni bilo všeč.No potem pa nam je priporočal predjedi, katere niti slučajno ne morejo v naprej pripravit, npr.sveži sir na žaru s surovo rukulo, za glavno jed pa nam je priporočal biftek, ali pa ribo.Če boste vsi štirje ribo, potem vam predlagam škarpeno je težka 1 (en) kg in jo boste imeli vsi dovolj, ali pa 75 dag težko, če jo boste jedli trije.Naročili smo to 75 dag težko ribo s krompirjkem in solato in enkrat biftek s….ko smo dobili račun, pa nam je ta natakar zaračunal 1.40 kg težko ribo (kar niti slučajno ni bila). Predjedi je bilo tako zelo malo, da ne moreš verjet, no in smo plačali 28.000.- sit. Bilo smo brez besed,nismo se hotli kregat z natakarjem, ker bi bilo brez veze, ampak tja seveda niti pod razno nikoli več ne gremo.Tja smo šli zaradi reklame, da imajo ob sobotah ples z živo glasbo.V nekem kotu kjer ima en tip svojo ropotijo in sintesajzer je prostora za en (1) plesni par.Sicer je pa itak brez veze, ker tip sploh ne zna špilat.Igra samo neke ODNAŠIHDOL na katere lahko celi večer plešeš samo FOXTROT in FOXTROT in FOXTROT..počas-počas,hirtr-hitr….počas-počas, hitr-hitr..cel večer, tip ne zna druzga špilat-GROZA, pa itak je igral v nekem kotu, kjer je bila prej ena miza.
To sem napisala zato, da ne bo še kdo nasedel.Če pa že greste tja, pa zahtevajte jedilni list, da bo ta GOLJUF apriori vedel, da ste seznanjeni s cenami.
Špela, presliši Nivesine komentarje, ker punca očitno nima zveze z življenjem!
Jaz sem včasih ogromno zahajal v gostilne (pa ne popivat ampak na kosilo ali večerjo); večinoma v priznane gostilne.
In ti moram povedati, da se stanje gostiln pri nas slabša iz leto v leto. Dejansko je že težko najti gostilno predvsem v Ljubljani in okolici, ki bi imela osnovne storitve na nivoju (postrežba, hrana, cena…).
Šestica recimo v centru LJ je katastrofalna, tako z vidika kvalitete hrane kot postrežbe. Dobra z vidika kvalitete hrane in postrežbe je Lectar v Radovljici (čeprav se nenehno slabšajo). Je pa draga gostilna in v zadnjem času ne upraviči takšnih cen.
Zato sem jaz že nekaj časa nazaj presedlal na domačo hrano, ki si jo skuham sam ali pa mi jo skuha žena. Sestavine pa je najbolje dobiti od sorodnikov, ki imajo kmetije ali zgodaj zjutraj na tržnici.
Še vedno ne razumem kako je lahko nekdo tako naiven (oprosti na izrazu, ampak res druga beseda ne paše zraven) da da 30 jurjev za večerjo, pa potem na forumu komentira in se jezi, češ kaj so me nategnil?
Treba je reagirati takoj in ne post festum pluvat po kakšnih storitvah, pa cenah, pa to in ono……..
Ah, dejte no, če ste plačali 30 tisoč??? mislim, ne vem no….
Nives ima tu popolnoma prav. Da ne zahtevaš jedilnega lista s cenami, je pač naivnost – ampak – enkrat se ti zgodi in te izuči. Je pa res, da jih ne natakar nategnil. In to na suho 🙂
Saj obstajajo restavracije, ki nimajo jedilnega lista in je ponudba odvisna od sezone, a to so restavracije, kjer že apriori lahko računaš, da te pride obed cca 15-40 tisoč SIT po glavi. Med te pač Guliver ne sodi…
To, da niso zahtevali jedilnega lista ni naivnost, ampak nepremišljenost, ki se lahko zgodi večini ljudi. Zato pa še ni nekdo obsojen ali celo zaslužen za to, da se ga okrade. To je čista neumnost!!!
Ampak kaj naj bi Špela naredila v primeru, ko je že ravnala nepremišljeno in pojedla kosilo? Zbežala?
Napako je res storila Špela, ampak to ne upravičuje njihovih dejanj.
Sploh pa bi morali biti ljudje, če že nekoga kritizirate manj površni in prebrati pismo v celoti in ne le del, ki je vam všeč.
Špela namreč ni bila nezadovoljna samo s cenami oz. tem, da so jo prinesli naokoli, temveč tudi z ostalimi storitvami.
Komentar na to? Nives, Bello…?
Tam imajo res (vsaj) enega čudnega natakarja. Mi smo en večer okrog desete (med tednom) prišli tja na pijačo. Sta se dva spomnila, da bi pila grog, pa je natakar rekel, da se mu ga pa zdaj ne da delati. Potem sem pa jaz vprašala, če čaj se pa da dobit, pa je rekel, da to pa lahko. Torej ni bil problem v kofe aparatu, da bi bil že spucan. Smo bili vsi paf, pa smo kar čaj naročili. Kregat se nam ni dalo, ampak tja pa res nimam več nobene pretresljive želje iti.
Sej ni problem v tem ali sem prebrala celo sporočilo ali ne. Komentirala sem pač tisti del ki me je zmotil, to je vse…
Glasbena oprema, zvrst glasbe, prostor za ples…….primerjava in jezno, ali vzvišeno izražanje nesprejemanja ljudi odtamdoli (mimogrede tudi jaz sem odtamdoli)… komentar se mi zdi popolnoma odveč………