Najdi forum

Gospa zakrivate mi pogled na mišice in testosteron

…..Energijski vampirji tičijo vsepovsod, v kolektivih, pisarnah, zbornicah, trgovskih centrih, pri frizerjih in navsezadnje na mestu, kjer bi jih najmanj pričakovali, to je na plaži. Plaža je mesto za čilanje, meditacijo in nabiranje dragocenega D vitamina. To ni Agora za težke debate, kar je glavni razlog, da sem na plaži še najraje v spremstvu dobre knjige! Z dobro knjigo se za uro ali dve umakneš v paralelni svet, kjer skozi optiko bralca okusiš tuje zgodbe in se nato vrneš na svoje mesto s kakšnim novim naukom ali mislijo, ki s tabo ostane teden ali dva, včasih tudi bistveno dlje.

Vse kaže, da je energijski vampir izredno dobro natreniran. To počne zelo dolgo in kot pri vseh stvareh, ki se počnejo kontinuirano, vztrajno in sistematično, je uspeh neizogiben!  Gospa Vampirella počasi pripravlja teren za svoj napad… Okrog mojega ležalnika kroži kot neučakan komar. Z modro lopatko v eni roki in pisanim klobučkom v drugi, počasi vdre v moj osebni prostor. Avra  običajno sega pol metra od telesa, zato to isto razdaljo smatram za osebni prostor vsakega človeka. Izredno je pomembno komu dovolite v tako neposredno bližino. Ko se prekrižajo avre ljudi, prihaja do energijskih izmenjav, ki so lahko dobre ali slabe.

Zmotno je misliti, da je energijski vampir vedno hudoben, agresiven, impulziven in podobno. Obstajajo veliko bolj prefinjeni način za krajo zdrave življenjske energije. Zato v resnici pravi in dobro izurjeni energijski vampirji uporabljajo veliko bolj subtilne, dodelane in prefinjene metode, kot so vsiljivo gledanje v oči, preveč prijaznosti, nezaželeno dotikanje in podobno. Takšne male signale bo povprečen človek vedno spregledal in se bo šele kasneje spraševal, wtf me je doletelo…

Tako je gospa Vampirella vdrla v moj osebni prostor zato da mi pove, da imamo enako stara otroka! Začudeno pogledam, še nisem videla, da bi kdo rodil po 65 letu, ampak ok, nekateri staro starševstvo jemljejo sila resno, saj imajo drugo možnost, da se izkažejo! Včasih se izkažejo, ker s svojo modrostjo, izkušnjami, podporo in dobroto oplemenitijo življenja drugih na različne načine.

Včasih pa je ravno obratno. Pomoč, po kateri hrepenijo mladi pari, ki so ravno v najbolj aktivni fazi velikih življenjskih načrtov, se dejansko izkaže kot trojanski konj, darilo, ki ima posebno visoko ceno. Tako marsikatera ponujena pomoč ni več pomoč, ampak strup, ki počasi kazi družinsko avro, saj družinskim članom ne dovoli, da sami najdejo rešitve in mostove za različne težave in se na ta način povežejo in okrepijo. Nekatere pomoči so tako zelo preplačane ( v energijskem smislu), da bi bilo 1000 krat boljše, da pomoči sploh ne bi bilo. Ali ste opazili, da so nekateri ljudje celo v lingvističnem smislu izgubili svojo identiteto in so prvo osebo ednine kar nonšalantno zamenjali z 1 osebo množe, ne samo lingvistično in simbolično, ampak tudi čisto zares. Jaz je izginil in nadomestil ga je Mi. Tako nekateri starši in stari starši, sprašujejo, kaj imamo za domače branje, naredili smo plakat, skuhali smo kosilo, vpisali smo se na fakulteto itd.. Ednina in dvojina, pri nekaterih ne napajata baterije na enako učinkovit način…

Vse dokler zakon pravičnosti to ne izravna na svoj način, tako da na koncu pride do ločitve mladega para ali prenehanja komunikacije s starimi starši. Izhodov je več in vsakič, ko ljudem prepustimo preveč sodelovanja in odločanja v našem, bodisi imenu naših otrok, je izhod vedno negativen!

Gospa Vampirella, ki sedaj stoji v mojem osebnem prostoru ima vnaprej pripravljen monolog: Naš Matic je star 2 leti in pol, je zelo brihten! Nato nadaljuje, naj so vsi mladi živi in zdravi, lahko postanejo kar želijo, seveda so vsi poklici enakovredni… Nato pa nevidna klofuta, vaš bo sigurno smetar…., ampak ne bojte se vsi poklici so za ljudi. To je časten poklic in tako cel monolog.. O joj, pritisk v glavi mi narašča, ne zato, ker bi mali res lahko postal smetar, ampak zaradi hudobnega nasmeška, ki je plesal tam nekje v kotičku ustnic kot da bi potrdil zmago izrečenih besed. S cmokom v grlu izdavim, nekaj vljudnih fraz, v svojo obrambo, ne vedoč, da se samo kriv človek zagovarja. Nato se Vampirella obrne in vzpostavi komunikacijo še z otrokom. Oh zlato, a bi ti bil smetar, ko odrasteš? Skrbel, bi da bi bilo vse urejeno, čisto in lepo… Otroci, nimajo še razvitega odvečnega potenciala zato odgovarjajo brez zlobe, sarkazma in podobnih obeskov. Tako mali dvigne glavo in ustreli, neee, jaz ne bi bil smetar!! Jaz bi samo rad popravljal dežnike! Zdelo, se mi je, da sem ravnokar dobila še eno klofuto. Dve klofuti v enem samem dnevu na palži je tooo much

Domov odidem slabe volje in ožeta!

O joj, če bi zdaj imela takšno situacijo bi se bistveno bolj zabavala! Že v zlobni uverturi, bi ustavila Vampirello in bi ji rekla:« gospa za vami je nadvse seksi moški in mi zakrivate pogled na mišice in testosteron, prosim, če se umaknete«..., ampak ne, jaz sem sodelovala v nevidnem energijskem plesu v katerem je Vampirella zmagala še preden se je debata zares vnela.

Če energijskega vampirja ne zaznaš pravilno, potem se tudi braniti ne moreš. Če se ne moreš braniti boš ostal brez dragocene življenjske energije in boš odšel domov poklapan ali ožet kot kisla limona. Zato se opremite z dobro voljo, smislom za humor in raznimi elementi presenečenj in ne pozabite, da večino časa imate izbiro, tako stvarem kot ljudem lahko obrnete hrbet in selektivno osvetljujete samo pozitivne parametre življenja.

Več o tem na http://www.msdolcella.si

New Report

Close