Najdi forum

Dragi prijateji potrebujem nasvet in pomoč.

že nekaj tednov opažam (zelo sem jezna sama nase, ker nisem prepričana ali je gos ali domača raca) gosaka, ki se zadržuje v Semedeli ob “reki”Badaševici (KP)
prvič sem mu prinesla nekaj krme (koruza ,star kruh) par dni nazaj in brez strahu je pritekel k meni in mi na zacetku jemal kar iz rok, tudi moje psicke se ni bal celo pobožati se pusti. Zanima me, kako bi mu lahko pomagala ali obstaja zavetišče za take zivali oz. ali kdo pozna koga ki bi mu nudil zatocisce. Je zelo lepe barve – bel zelen in črn. Zvecer vam posljem se sliko.

lp, N

Če mi ga ujameš, lahko pride k nam… Mi smo imeli pet gosi, pa so bile lisice tako lačne, da je ostal samo še en gosak… in sedaj strašno pogreša družbo – skozi je na oknu ali pa se gleda v avto. Samo je bele barve – martinova gos. Tvoj ima na kljunu grbo?

Draga Tejka,

mislim, da ga lahko ulovim, ti pa posljem zvecer slikico. Od kod pa si?

lp, N

Nati, predno gosak ali racman kamorkoli gre se prej prepricaj, da ne bo sel z dezja pod kap.
tejka od vas je pa zelo radodarno, da prehranjujete lisice.
pa brez zamere…samo na mojpes.comu je objavljena zgodba o kraski ovcarki, ki je bila v dobri veri podarjena v popolnoma napacne roke in mi ta zgodba ne gre in ne gre iz glave.

Hoj Buhtelj!

Tudi mene je malo zmotila zgodba o lisicah. Zagotovo se bova s Tejko pogovorili 😉

Lp,N

Naty,mogoce je v okolici kaksen privatni zivalski vrt od koder je gosak pobegnil, mogoce lahko preveris. Na enak nacin je meni nekoc pot prekrizal popolnoma udomacen mlad fazan, za katerega se je izkazalo, da je sel samo malo na potep. Cisto po nakljucju mi je uspelo najti njegovega rejca, ki ga je prisel iskat(fazan je bil od doma oddaljen cca. 1.5km). Ta clovek(ljubiteljski rejec) je bil tudi po TV in doma nedalec stran od mene, klicala sem pa ga za pomoc brez da bi sploh vedela, da bi ptica lahko prisla od njega:).
Pa veliko srece vama zelim!

Ja, letos smo res prehranili ene par lisic in podlasic… In sosedovega psa, ki nam je pobil ene par kur… Veš, kure smo skrbno zapirali v kamnito hiško, pa so vseeno šle. Za gosi pa se do lani različni plenilci niso zanimali in jih iz tega razloga ponoči nismo posebej zapirali (imamo pa ograjo okrog dvorišča, ene par tisoč kvadratov, da nam vsega uporabnega ne požrejo koze), saj so zelo čuvajske in za razliko od kokoši ponoči kar dobro vidijo/ s kokošmi preverjeno ne gredo skupaj, ker niso (vsaj naše – bile) preveč prijazne. Hodile so pa kar precej stran in se je zgodilo, kar se je…
Ti se odloči in pokontaktirava, če ne najdeš koga drugega.
LP.

Tejka ali mi posredujes tvoj e-mail

Če je tudi zelene barve, mislim, da ni gos, ampak račji samec. Mi imamo doma tri gosi, eno belo in dve sivi. Živijo v ogradi (elektromreža), zaradi zveri, zvečer pa jih obvezno zapremo. S kokošmi se najprej niso najbolj razumele, ker so jih kokoši in petelin napadali, sedaj pa so podnevi skupaj v ogradi, ponoči pa v ločenih prostorih. Žal pa je tudi nam spomladi lisica sredi belega dne odnesla tri kokoši in petelina.

tejka in CARMENA pri vseh teh tropih, jatah, krdelih, credah itd. zivali vama manjka osnovni del zivalskega kraljestva. Cas je za sarplaninca:-) oziroma kot zavednim Slovenkam, cas je za kraskega ovcarja:-).

Moje skromno mnenje je, da je po opisu to raček mlakarica in ne gosak

Zivjo tijan!

Ni divja racka – te prepoznam, zal vceraj nisem utegnila narediti fotke, sem prisla sele ob temi domov iz sluzbe. Danes posljem in seveda upam na vase znanje

Lp, N

Buhtelj,

tudi pse imamo, samo z veeeeliko željo bivati v hiši in kadar se le da, spati na kavču…. In če nisem jaz na dvorišču, ali v službi, so psi pri meni v hiši… Pa nista ravno miceni kužki:))) Samo, kakor jih razvadiš, tako jih imaš. In glede na to, da je sosedov cucek scotal pet kur sredi belega dne, v pričo tavelike psice, ne vem če bi bilo pri lisici kaj več akcije…:)))

ja tejka eni smo res bedaki, ki bi za svoje cucke storili vse in jih raje kot, da jih izoliramo po pesjakih in ketnah, razvajamo do onemoglosti:). Jaz se vedno navijam za varuha sarota ali kraskota, zagotovo bi uzivala v cuvanju, pasji dami se pa lahko se vedno crkljata pri tebi, ah en pes vec pa res ne pomeni kaksno ocitno razliko:).

Nehaj, imamo dva psa, samojedko in labradorca. Za tiste, ki še ne vedo, pa: pet mačk, zajca, dva konja, pet koz, tri kokoši in petelina, tri gosi. Zaenkrat dovolj!

Za divje živali Funkcijo zavet?衠za divje ?ivali opravlja podjetje GOLOB d.o.o. iz Mute, dobite jih na telefon 031-813-097, tudi ena punca ima v Kranju, vprašajte g. Goloba, če vam je tam bližje in če gre za divjo žival. Drugače pa se obrnite na društvo za osvoboditev živali, mogoče vam lahko pomagajo

CARMENA,
poizkusiti ni greh, morda pa kdaj drugic :-).

Nati, kaj se dogaja z gosakom, je ze kaj novega?

New Report

Close