Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje goriški ginekologi

goriški ginekologi

Zanima me vaše mnenje o ginekologinjah in ginekologih, ki delajo na Goriškem. Sliši se dobro in slabo. Me zanimajo vaše izkušnje.

V bolnici dela dr. Zavrtanikova. Je ne morem prehvalit. Pa tudi še nisem nič slabega slišala. Ima pa ogromno pacientk.

V bolnici dela tudi dr. Kerkočeva. Sicer eni pravijo, da je groba, ampak jaz hodim k njej in tudi pri prvem porodu je bila ravno ona dežurna in sem zadovoljna.
Strokovno je zelo v redu, da se pomenit z njo, če vprašaš ti vse razloži. Nekaj pove tudi to, da svojim pacientkam naredi NS zastonj.
V prvi nosečnosti sem ostala brez službe in sem rabila bolniško, da sem dobila polno nadomestilo plače med porodniško in ni bilo nobenega problema, mi je takoj napisala.

LP

Pepona, zakaj te zanimajo izkušnje z ginekologi na Goriškem?
Naj ti povem, da so vsi razen enega polno zasedeni, sicer pa je vse odvisno od časa in situacije.Mislim, da če nisi izobražen v tej smeri težko ocenjuješ njihovo delo, vse ostalo pa je zgolj klevetanje. Vsi vemo, da so prijaznost in ostale vrline velikokrat pogojene z lastnim počutjem in količino dela. Lp.

Bella Donna, zakaj pa takšna agresivna obramba ? Kaj veš kaj, kar bi morali tudi mi? Le zakaj bi moralo to biti klevetanje, če se vpraša po mnenju ? Kaj si mogoče ginekologinja ?

Maste Dr.Pušnar-ja, ki je iz bolnice kot “glavni” na odd. za porodništvo in ginekologijo prišel in dela v NG v zdr. domu, in je odličen, se da z njim vse pogovoriti, ničesar mu ni odveč razložiti, ima ogromno izkušenj, in predvsem ne komplicira pri željah in prošnjah ter se potrudi da ustreže – čese le da.
Kerkočeva je pa res zelo groba, ne ozira se dosti na človeka kar zagrabi, povleče – ti pa bodi sproščen in dihaj – ma ja!!!

:))) Si jo kar dobro opisala.

Sama hodim k dr. Margičevi. Pri pregledih je tako nežna, da sploh ne opaziš, kdaj te je pregledala. Če nimaš kakšnih komplikacij v nosečnosti, je zelo super. Če pa se kaj zakomplicira, te pa itak pošlje v APRN, kjer spet lahko prideš dr. Kerkočevi v kremplje.:))) No ja, saj ni tako slaba. Kar se strokovnosti tiče, se laho zaneseš nanjo.

Margičeva je super.Pri njej sem že 15 let in nimam niti ene pripombe.Vedno vse razloži,nikoli ne dela nepotrebne panike, pregleda sploh ne čutiš, če imaš kakšne težave te vedno pregleda še isti dan, ne glede na gužvo. Enako velja za dr. Zavrtanikovo,pravijo le,da ima ambulanto le enkrat na 3 tedne in jo moraš’uloviti’ na oddelku, če imaš kakšne težave (poznam jo le iz porodnišnice). O dr. Krkočevi ne bi izgubljala besed, vem le da se ji niti slučajno ne pustim več pregledati. Dr. Pušnar je ”bil zraven” pri prvem porodu-če lahko temu tako rečem. Vseh 10 ur umetnih popadkov ni prišel zraven, preden je končal izmeno pa me je pogledal iz razdalje 2m in zamrmral, da bo verjetno treba delat CR.

Izgleda, da ima vsaka svojo izkušnjo. Ena hvali eno, druga drugo, in graja eno ginekologinjo(ginekologa) ali drugo(gega). To pomeni, da imate mnenje o nekomu na osnovi lastne izkušnje, ki je bila strokovno vedno z dobrim koncem, so pa razlike glede na to, kolko vas je kdo “razvajal”.

Bom kratka in jedrnata. Jst sem imela Pušnarja in je res prijazen, vendar me v vsej moji nosečnosti ni vaginalno niti enkrat pregledal. Naredil je le en UZ in to za potrditev nosečnosti. Nato sem pa pristala v bolnici, ker sem hmali splavla, ker če bi me on prej kaj pregledal, bi videl, da se nekaj tam spodaj dogaja.

Imela sem Zavrtanikovo in je tudi jst ne morem prehvaliti. Kakor tudi Krkočno ne morem prehvaliti. Ene se pleteate (rekla…kazala) na to, da slovi po grobosti, a temu sploh nit tako. V praksi (vsaj kar je mene imela in me je imela kar precej) me niti 1x ni zabolelo oz. sploh nisem nič čutila na vaginalnem pregledu. Je pa res, da je direktna, a zame je poleg Šoštariča in Zavrtanikove ena najboljših v Šempetru.

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Pri Zavrtanikovi je res, da dela samo na 3 tedne. Ampak, če je potreba je ni treba “lovit” po oddelku, samo pokličeš, pa ti pove, kdaj se oglasiš. Itak pa ma polno ambulanto. V bolnici sploh ne vem, če kateri ginekolog sploh še sprejema nove paciente.

No, jaz sem se s Kerkočevo srečala na zadnjem pregledu pred porodom. Ko sem sedela v čakalnici in čakala, da pridem na vrsto, je noter v ordinaciji ena pacientka spuščala take krike, da smo ženske zunaj sedele trde od strahu in se spraševale, kaj se noter dogaja in kaj nas čaka. Svojega pregleda pri njej se sicer spominjam kot malo neprijetnega, pa vendar daleč od tega, da je bil grozen ali da bi treba še kričat zraven.
S pregleda me je nato poslala direktno v porodno sobo, ker sem bila že čisto odprta, tja je prišla kasneje tudi pogledat, kako napredujem, čeprav me je takrat prvič videla.
Jaz skratka o njej nimam slabega mnenja, mogoče res ni preveč pocukrana in vsa nasmejana, bi pa rekla, da vendarle strokovna in vredna zaupanja.
Ocena grobosti pri pregledu pa je le odtenek posameznikove ocene…. To je pač moje mnenje.

Ta teden sem rodila in sprejela me je ravno Kerkočeva. Ker se je o njej toliko pisalo in jo kritiziralo (med drugimi tudi jaz sama), se spodobi, da jo sedaj tudi pohvalim, ker si je to zaslužila. Pred štirimi leti sem bila pri njej večkrat na pregledu in izkušnje so bile res slabe. Tako sem se tokrat psihično pripravila na bolečino, ko sem izvedela, da je ona dežurna. A bila sem prav prijetno presenečena. Pregled je bil popolnoma neboleč, zdravnica pa zelo prijazna. Kar nisem mogla verjeti, da gre za eno in isto osebo. O njeni strokovnosti pa itak nisem nikoli dvomila.
Zdaj razumem, zakaj jo eni hvalijo, medtem ko jo drugi zelo kritizirajo. Očitno zna biti oboje: groba in osorna ter prijazna in nežna. Vsi smo le ljudje in imamo enkrat slab dan, drugič pa dober. Vprašanje je le, katerih dni je več.

Jaz hodim k Beseničerjevi v ZD Nova Gorica in sem ful zadovoljna. Prijazna, nežna :)), in kar je zame najbolj pomembno, strokovna. Vse ti razloži in se ti posveti.Ob sredah dopoldne operira tudi v bolnišnici, tako da je vedno v stiku s stroko. Meni se zdi pomembno, da so ambulantni ginekologi še vedno vešči kirurških posegov, ker če ga dobiš pri porodu in je potreben CR, si lahko vsaj malo oddahneš….

Imam izkušnje tudi s Krkočevo in tudi zanjo nimam slabe besede. Deluje res malo ‘grobo’ (se ne smejčka, na UZ ti ne kar avtomatično pokaže dojenčka in je zelo neposredna), vendar je več kot strokovna. Sem v eni zdravniški reviji zasledila, da spada v sam vrh slovenske ginekologije.

Pri porodu je prišel pogledat Grgolet, ma res samo pogledat, ker sem spidersko rodila :)))

Najboljša zame je bila Zavrtanikova, sama pa hodim k Bizjakovi ki je tudi zelo v redu in se zelo potrudi za svoje paciente.

Evo jaz hodim h dr. Nedi Bizjak in sem zelo zadovoljna z njo. Ne bom dosti komentirala, vsa pohvala ji gre.

“Jaz hodim k Beseničerjevi v ZD Nova Gorica in sem ful zadovoljna. Prijazna, nežna :)), in kar je zame najbolj pomembno, strokovna”

Če nisi medicinsko izobražena, NE MOREŠ SODITI O NJENI STROKOVNOSTI!!!!
To kar pišeš je popolnoma brez predmetno, saj ne moreš ocenjevati njene STROKOVNOSTI! K večjemu si le laična ocenjevalka njenega vedenja!Ne blebetajte neumnosti.

Ok, sem pač laična ocenjevalka 🙂 Njeno strokovnost, kakor jo sama ocenjujem, sem izkusila na lastni koži, kako in zakaj mi ni treba tukaj razlagati. Imam pa to (ne)srečo, da se gibljem v zdravniških krogih in tam se pač sliši marsikaj o tem, kako kdo dela. Če ste sami dr. med ali kaj podobnega. itak že sami veste. a ne?

Točno tako, spoštovana gospa. Zato pa vas opozarjam, da je zgolj gibati se v strokovnih krogih, tam poslušati in kasneje laično ocenjevati, ter te ocene kasneje laično podajati na spletu, povsem premalo in tudi neodgovorno, do vseh, ki takim izjavam nasedajo!

vzeto na znanje 🙂

New Report

Close