GORGONZOLA
ŽIVJO,
zanima me, če je katera kdaj jedla gorgonzolo v nosečnosti? Jaz sem bila včeraj na kosilu pri tašči, pa je naredila zrezke z gorgonz. omako pa sem seveda malo jedla. Mislite, da je lahko kaj narobe zaradi toksopl.? Sir je bil sicer svež, ker sem potem šla preverit datum na embalažo…. Me je kar malo strah…..
HANA, 29/3 t
Plesnivih sirov naj se med nosečnostjo ne bi jedlo. Plesen vsebuje pač bakterije, in te so lahko otroku nevarne. Ne gre samo za toksoplazmozo.
Ampak če je bila gorgonzola v omaki, je bila po moje do neke mere prekuhana, pa z malo sreče tudi ne more kdovekoliko škodit. To je samo moje mnenje, se pa na zadevo ne spoznam.
ej Hana, pa to ni res! Imava pa res “zanimive” probleme. Tud jaz sem včeraj jedla gorgonzolo, potem pa čisto paniko nardila. Sem bla pa ravno na materinskem tečaju, kjer je bla tema zdrava prehrana in pravijo, da te zadeve, ki se prodajajo po trgovinah so že tolk obdelane, da ni panike. Se je pa njbrž res bolš izogibat. Tako pravi tudi Pušenjak na sosednjem forumu, sem včeraj vse prebrala!
Baj, baj, pa čim manj takih reči…
Pozdravljeni,
sem v 30 tednu nosečnosti in danes sem na rojstnem dnevu brez vednosti jedla kruhke ki so bili oblozeni z gorgonzolo(kupljeno iz trgovine). Kruhki so bili iz pečice tko da je bila gorgonzola stopljena. Zanima ma če lahko pride do kaksne okuzbe? zelo me je strah saj pri drugih rečeh res zelo pazim.
Hvala za vas odgovor