Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Goran,NUJNO rabim tvojo POMOČ!!!!!

Goran,NUJNO rabim tvojo POMOČ!!!!!

Kaj je moj problem?Hodim na aerobiko-2x na teden in fitnes-vsak dan,plus tega še hodim v službo.Moj cilj je do poletja shujšati za vsaj 5 kg,če pa je možno pa 10 kg.Za svojo velikost imam najmanj 10 kg preveč,kar mi je zatrdil tudi trener.In kaj je tak problem?Vsakič ko pridem s treninga,se dobesedno nabašem s hrano,ker tam pokurim toliko kalorij.Tega se zavedam,pa vseeno ne morem mimo hladilnika.Ali mi potemtakem vse to sploh koristi?Imam voljo,vendar pa se hrani ne morem upreti.NUJNO potrebujem pomoč-prosim odgovori mi čimprej,ker sem čisto obupana.Pa še to:uporabljam ta recept da doma naročim da mi preden pridem domov spraznejo hladilnik.Vendar nič ne pomaga-vedno najdem kaj za prigriznit,če pa ne pa letim v trgovino.POMAGAJ MI!!!
Dieta ne bo na ta način nikoli uspešna,jaz pa si želim uspehov!

Hvala,res hvala!

Špagetka,

Obrok po treningu, je zelo pomebnen… celo obvezen. Sploh ti bi svetoval, da ješ zmeraj po treningu… vendar glede na to da hujšaš je treba izbrati primeren obrok.

Seveda ne želiš, da je obrok preveč bogat s kalorijami. Vsebjue naj približno 200g pustega mesa (kuhano ali na žaru), lahko je tudi ribje, 500g zelenjave, z čim manj začimb… le kar je nujno potrebno, razen jabolčnega kisa, ki ga je lahko večja količina. Sam obrok naj bo z brez maščob.

V času ene ure po obroku spij še 2-3 kozarce vode…

…težko verjamem, da bi zatem še zmeraj imela napad lakote, ki se je ne bi dalo kontorlirati.

Zapomni si, lahko ješ po treningu… vendar predvsem zelelo listnato zelenjavo v skoraj neomejeni količini, z nekaj pustega mesa ali pa nemsto mesa uporabiš kak drug vir hrane bogat izrecno z beljakovinami.

Lp,
Goran

Zakaj je obrok po treningu tako pomemben, celo obvezen???
Hvala..Lp,..

Sara,

Po treningu je telo v nekem šoku, si brez energije, mišice so utrujene in prazne… da pride do regeneracije in preprečiš razgradnjo obstoječe mišične mase, ter pospešiš popravilo in obnovo mikropoškodb seveda potrebujemo določeno gorivo. Torej po treningu obrok, ki vsebuje pretežno ogljikove hidrate.

V nasprotnem primeru, če ne jemo… utrujeni smo dlje časa, telo razgrajuje mišično maso in jo spreminja v gorivo – glukozo, da zagoti potrebno energijo za obnovo mišic.

Tako na kratko o tem… več o tem si lahko prebereš v člankih o hujšanju na moji spletni strani.

Lp,
Goran

Spij veliko vode pa boš več cajta na wcju pa ne boš utegnila jest 🙂

LP Oliver

New Report

Close