gonoreja in klamidija
Pozdravljeni!
Zanima me, na kakšen način se kontrolira okužba z gonorejo, če je preteklo že nekaj časa od dneva možnosti okužbe. Recimo mesec ali dva. Se prav tako vzame bris iz penisa in je prisotnost še vedno opazna, glede na to da izcedka ni.
Kot sem že enkrat napisal, imam izcedek samo ob vzburjenju, sedaj pa imam občutek bolečine v desnem modu. Opažam tudi, da se mi pojavlja na glavici penisa bela snov, kot sirček ali mast. Je kakšna povezava?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Imam še eno vprašanje. Bil sem na testiranju za klamidijo in gonorejo v dermatološki ambulanti, kjer sem oddal jutranji urin. Zdravnik pravi, da po novem se pri moških ne jemlje več brisa ampak jutranji urin, ter da je preiskava še bolj precizna. Pri brisu, če zdravnik slabo podrgne sluznico, je potem vprašljivo za točen pregled, medtem ko se to ne more zgodit pri urinu, (sploh pri jutranjem urinu). Kakšno je vaše mnenje?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
pozdravljeni
nekaj časa nazaj sem začel opažati moten izcedek iz penisa…
je v izredno majhni količinah ampak se vedno strdi in naredi kot plast na sečevodu…
drugega problema ni kot pri uriniranju…kot bi zabilo vod in moram samo strjen del odstraniti potem pa ni nobenega problema…
ne boli ali karkoli…
je to znak katere od teh bolezni…
kam se naj obrnem…je ginekolog prava smer??
hvala
lp
Pozdravljeni.
Zanima me naslednje in prosim za odgovor.
Prejšnji teden v četrtek sem bil pri zdravniku, ker me je peklo, ko sem odvajal vodo, imel pa sem tudi rumenkast gnojni izcedek iz penisa. Dal sem kri in vodo, po izvidu je zdravnik dejal, da gre za uretritis in morda za genitalni herpes. Predpisal mi je Ciprobay 500 mg (2×1). Pojedel sem že eno celo škatlo, vendar se stanje ni bistveno izboljšalo, zato sem včeraj šel ponovno k zdravniku, pa mi je predpisal še eno škatlo istega zdravila. Rahlo vročino sem imel le en dan pred prvim obiskom zdravnika in tisti dan, ko sem šel s to okužbo prvič po zdravilo. Po tistem ne več.
Skrbi me, ker je izcedek še vedno prisoten, ko grem na vodo, me še vedno peče, pa tudi v penisu (nekje kao v notranjosti me občasno zbada in srbi). Prebral sem že na spletu, da se tako klamidija kot tudi gonoreja zdravita s Ciprobayem. Vendar kljub znakom, ki jih imam, in kažejo na eno od teh okužb, mi je čudno, da antibiotik, ki mi ga je zdravnik predpisal, skoraj ne učinkuje.
Zanima me še vaše mnenje in predlog zdravljenja.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Star 25let.
Pri kontroli za SPB mi je doktor podal diagnozo klamidije. Klamidijo sem že imel pri 23ih letih ki sem jo odpravil s sumamed-om. Tokrat mi je isto predpisal sumamed, vendar je danes pri kontroli povedal da moram čez 1 teden ponovno na pregled kajti, našel je še neko bakterijo in mi ponovno vzel bris.
Ali gre za kaj hujšega kot je virus HIV?
Pozdravljeni,
če imate še vedno težave, kjub zdravljenju z antibiotikom, se vrnite k zdravniku. V cca enem dnevu po začetku jemalnja antibiotika se mora stanje malo izboljšati, pozdravi pa se v cca enem tednu. Če je povzročitelj rezistenten na Ciprobay, vam bo vzel bris ali urin in ponovno poslal na preiskavo in antibiogram (da se vidi na kateri antibiotik je povzročitelj rezstenten).
Pozdravljeni, hvala za odgovor.
Bil sem ponovno pri zdravniku – včeraj zjutraj, menjal mi je antibiotik, brez preiskav. Dal mi je Primotren 400 (2×2 tableti). Trenutno se je stanje nekoliko izboljšalo, izcedek je opazno manjši, ko grem na vodo, me skoraj ne peče več. Zanima me, če je potem to pravo zdravilo, ki bo pozdravilo infekcijo? In če je bila to gonoreja, bo Primotren uspel pozdraviti to?
Hvala še enkrat.
Pozdravljeni še enkrat.
Res je, dokazano, da gre za gonorejo ni. Zdravnik je po preiskavi krvi in urina le dejal, da gre za uroinfekt. Sicer sem glede na močan rumenkast izcedek in pekoče uriniranje sam sklepal, da gre za gonorejo.
Je pa res, da sedaj je že 2 dan odkar ne jemljem več Primotrena (ker sem že vse tablete iz predpisane škatle vzel), pa sem opazil, da se je pojavil čisto, ampak res čisto, čisto majčken izcedek. Zjutraj me je po prvem uriniranju tudi malo zapeklo.
Kaj mi svetujete? Še eno škatlo Primotrena ali kakšen drug antibiotik? Lepo Vas prosim za Vaše mnenje in se Vam ponovno zahvaljujem.
LP.
Pozdravljeni!
Hvala za odgovor!
Danes sem bil na kontroli in mi je doktor povedal za to izolirano bakterijo. Ker doktor ni kaj dosti prijazen in potrpežljiv, mi je na hitro v nekaj besedah opisal za kaj se gre. Torej ne znam niti sam vam razložit, ampak nekako to, da gre za bakterijo ki bi lahko bila gonoreja ampak mogoče ne (ker sem imel diagnozo klamidije in ne gonoreje), lahko je prisotna samo takrat ko je imunski sistem oslablen, lahko tudi povzroča meningitis. To dvoje sem slišal…kaj več pa vam žal ne morem povedati.
Dobil sem antibiotike ospen 1500. Ponovna kontrola čez 10 dni. Danes tudi dal kri za hiv,hepatitis…
Torej če veste mogoče za kaj se gre, o kakšni bakteriji govorimo, bi bil zelo vesel, ker se mi že rahlo meša od nezadostnih informacij.
Najlepša hvala!