Najdi forum

Pozdravljeni,

Že dolgo časa me muči nekaj in bi mi odgovor zelo pomagal. Gre za to, da je mož imel gonorejo pokazal mi je izvid od splošnega zdravnika in trdil, da se je zmotila, ker je imel tudi rano v debelem črevesu (fisura Ani) in se je potem zdravil. Ker nimava že 13 let spolne odnose med zanima, če je možno da se osebni zdravnik za tako bolezen lahko zmoti. Od njega sem se ločila, ampak me še vedno žre, da sem naredila napako. Komu naj verjamem ali mojemu instinktu in zdravniku ali bivšemu možu. Ali se lahko gonoreja zamenja za frisuro Ani. Samo strokovno mnenje me zanima ker pravi bivši mož, da je svoje povedal.

Hvala

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Odgovor na objavo uporabnika
Nani962, 07.07.2025 ob 03:55

Pozdravljeni,

Že dolgo časa me muči nekaj in bi mi odgovor zelo pomagal. Gre za to, da je mož imel gonorejo pokazal mi je izvid od splošnega zdravnika in trdil, da se je zmotila, ker je imel tudi rano v debelem črevesu (fisura Ani) in se je potem zdravil. Ker nimava že 13 let spolne odnose med zanima, če je možno da se osebni zdravnik za tako bolezen lahko zmoti. Od njega sem se ločila, ampak me še vedno žre, da sem naredila napako. Komu naj verjamem ali mojemu instinktu in zdravniku ali bivšemu možu. Ali se lahko gonoreja zamenja za frisuro Ani. Samo strokovno mnenje me zanima ker pravi bivši mož, da je svoje povedal.

Hvala

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Diagnozo gonoreje postavimo na osnovi laboratorijskih izvidov. Če je osebni zdravnik (ali kateri drug zdravnik, ki je gospoda zdravil) postavil diagnozo na podlagi lab izvidov, je ta diagnoza točna.

Za fisure  ob analni odprtini so običajno drugi vzroki, lahko pa nastanejo spremembe okoli anusa tudi pri gonoreji.

Upam, da boste dilemo razrešili.

Srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Kakšne so posledice nezdravljene gonoreje, zdravnik je naredil laboratorijske preiskave za gonorejo?

Odgovor na objavo uporabnika
Nani962, 17.07.2025 ob 23:42

Kakšne so posledice nezdravljene gonoreje, zdravnik je naredil laboratorijske preiskave za gonorejo?

Če se gonoreja ne zdravi, se lahko bakterija  (Neisseria gonorrhoeae) razširi navzgor pa genitalijah in povzroči hujša vnetja, pri ženskah v mali medenici (prizadene predvsem jajcevode, pride do zarastlin, ki povzročajo bolečine in neplodnost, poveča se možnost za izven-maternično nosečnost), pri moških prizadene sečnico in semenovode, kar povzroča boleče uriniranje in neplodnost. V nekaterih primerih pa se lahko razširi tudi v kri in povzroči sistemsko okužbo, ki se kaže s povišano temperaturo, bolečinami v sklepih, lahko se pojavijo kožni izpuščaji, v najtežjih primerih pa celo srčno-žilni zapleti (endokarditis, meningitis). Zato je potrebno gonorejo zdraviti z antibiotiki čim prej.

Po spolnem stiku, kjer bi lahko prišlo do okužbe ali ob znakih za gonorejo (sumljiv izpuščaj na spolovili, smrdeč izcedek), je smiselno obiskati osebnega zdravnika ali ginekologa, možno pa je oditi tudi na posvet v ambulanto za spolno prenosljive okužbe, ki so v nekaj mestih v Sloveniji. V Ljubljani so na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana na Zalošk cesta 2, informacije: 01/522 37 44 ali na Kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana, Japljeva 2, informacije: 01/522 26 22.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close