Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Gonal F ali Pergonal

Gonal F ali Pergonal

Punce lepo bi prosila če lahko poveste kakšne izkušnje imaste kaj z tema dvema zdraviloma katerega bolj priporočate?
Menda če jemleš Pergonal dozori več jajčnih celic, ki so bolj kvalitetne kot pri jemanju zdravila Gonal? Ali je katera mogoče imela izkušnje z obema zdraviloma in ali je to z jajčeci res?

Hvala, in lep večer še naprej!

LP, Mojca

Pravijo,da je Gonal boljši,bolj prečiščen in da so celice kvalitetnejše.Jaz sem dobivala 2× pergonal in 3× gonal,število celic pa je bilo približno enako,razen v zadnjem postopku nekaj več (po gonalu,morda slučajno).Navsezadnje je tudi gonal dražji za več kot 100% ,kar tudi nekaj pove !!
LP katja

Mojca, sem ravno hotela isto vprašat, jaz imam izkušnje samo s pergonalom.Grem namreč v čertek na pregled predno začnem s postopkom IVF ( z donatorjem v Zagreb) .Lani mi je zdravnik predpisal pergonal, ker sem na njega dobro reagirala v prejšnem postopku.Jaz moram enekcije plačat, povrnejo mi stroške kasneje.Zato mi ni useeno, saj ne vem koliko denarja pripravim, oz. si sposodim.Ali se pri nas sploh dobi PERGONAL?Lani se ni.
LP, Maja

Jaz sem v prvem poskusu dobivala Pergonal. Bilo je več celic, več se jih je oplodilo, vstavili so mi dva, trije so bili namenjeni na zamrznitev … pa na koncu ni bilo nič. tudi zamrznjenčki niso obstali.
V drugem poskusu sem dobivala Gonal F, imela sem manj celic, oplodila se je pa samo ena – in ta bo konec meseca stara 10 mesecev.

Tako, da mislim, da je Gonal F boljši. Sicer je manj celic ampak so očitno bolj kvalitetne, kot pravite.

Nataša

Mislim, da nimaš več možnosti izbirati, ker Pergonala sploh ni več. Jaz sem ga pred 7 meseci iskala kot nora, pa ga nisem nikjer dobila.
Drugače pa sem trikrat imela postopek s Pergonalom in trikrat z Gonalom. Ne morem reči da je bilo kaj razlike. Enkrat mi je ratalo z enimi enkrat pa z drugimi inekcijami!
Samo dobila sem pa pol manj inekcij Gonala. Pri pergonalu sem bila na 3 inekcijah dnevno ( 10 dni) poleg tega sem dobivala še Pregnil 7 dni. Ko sem šla pa na Gonal sem dobila pa samo 12 do 14 inekcij ( najprej po dve potem pa po eno) in nič Pregnila.
LP

Maja vso srečo ti želim na postopku!
Pa lepo prosim poročaj kako se bo izteklo!

LP, Mojca

New Report

Close